Ο Σύλλογός Υπαλλήλων Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) θα συμμετέχει στην 24ώρη Γενική Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ , Συνδικαλιστικές Οργανώσεις & Εργατικά Συνδικάτα σε ολόκληρη την χώρα την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατάθεσης και συζήτησης του νέου εργασιακού νομοσχεδίου στην Βουλή το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε πάρα πολλούς εργασιακούς κλάδους.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση του “το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις στον εργασιακό χώρο που καταργούν το 8ωρο , την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση.

Για να ζήσει αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς η έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση.

Ακόμα και σήμερα εργοδότες και δημόσιο δεν σέβονται θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με κακοπληρωμένη εργασία , με οφειλόμενα ρεπό και ημέρες κανονικών αδειών.

Πόσο μάλλον από εδώ και στο εξής μετά την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου που ελαστικοποιεί περεταίρω τις εργασιακές σχέσεις.”