Το όραμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας, θα παρουσιάζει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην 84η ΔΕΘ, από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το αφιέρωμα «Digital Greece», θα στεγαστεί στο περίπτερο 12 της Έκθεσης. Μέσω μιας διαδραστικής διαδικασίας οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για όλες τις αλλαγές και τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα, που θα αλλάξει την εικόνα της χώρας και την καθημερινότητά τους.

Startups, δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και φορείς χρηματοδότησης θα συμμετάσχουν στο αφιέρωμα ως εκθέτες. Ακόμη θα πραγματοποιηθούν παράλληλα εργαστήρια, ομιλίες και συζητήσεις που θα αναδείξουν τις νέες τάσεις και τις ευκαιρίες στο ελληνικό οικοσύστημα.

Οι εκθέτες του περιπτέρου «Digital Greece», θα έχουν την ευκαιρία, μέσω ειδικής πλατφόρμας, να πραγματοποιήσουν B2B και B2C συναντήσεις με τους εκθέτες της Ινδίας, που είναι φέτος Τιμώμενη Χώρα της  ΔΕΘ, για να αναζητήσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες, να παρουσιάσουν προϊόντα, υπηρεσίες και να συζητήσουν για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

Επιπλέον, μέσω της πλατφόρμας οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κλείσουν επαγγελματικά ραντεβού. Η επιλογή εκπροσώπων μπορεί να γίνει από ελληνικά και διεθνή funds, επιχειρήσεις, buyers, Συνδέσμους και Επιμελητήρια.

Στα Β2Β meetings θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων εταιρείες του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).

Οι παράλληλες δράσεις του «Digital Greece»

  • INNOVATION HUB

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δράσεων (ομιλίες, ενισχυτικά workshops, bootcamps). Στόχος τους είναι η ανάδειξη καλών επιχειρηματικών παραδειγμάτων, η ενδυνάμωση νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών με τεχνογνωσία και δεξιότητες, καθώς και η προβολή στο ευρύτερο κοινό της δυναμικής και της προοπτικής που έχει η νεοφυής επιχειρηματικότητα. Διοργανώνεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και το Found.ation.

  • DEMO DAY EVENT

Δέκα φιναλίστ startups που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε κριτική επιτροπή στον τελικό του διαγωνισμού «Innovation Prizes». Το συνολικό ύψος του επάθλου ανέρχεται στα 15.000 ευρώ. Υλοποιείται από το European Institute of Innovation & Technology Food (EIT Food).

  • EIT Raw Materials acceleration programme

Απευθύνεται σε startups που δραστηριοποιούνται στον τομέα των πρώτων υλών. Στόχος του η εκπαίδευση πάνω στον κλάδο του Business Modeling. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το European Institute of Innovation & Technology Raw Materials (EIT RAW Materials).

  • Κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων, σε συνεργασία με την Regeneration

Στόχος του η ενίσχυση των soft και business δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, αλλά και η συμβουλευτική υποστήριξη υποψηφίων για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

  • Demo Day του Okthess

Συμμετέχουν επενδυτικά ταμεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό