Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η οικονομική αλυσίδα φιλοξενίας easyHotel απέκτησε άλλα οκτώ ξενοδοχεία -μέσω franchise- σε προορισμούς της Benelux, με 145 εκατομμύρια ευρώ. Τα νέα ακίνητα συνολικής δυναμικότητας 793 δωματίων, βρίσκονται:

  • Τρία στο Άμστερνταμ.
  • Δύο στη Χάγη.
  • Ένα στο Ρότερνταμ.
  • Ένα στο Μάαστριχτ.
  • Ένα στις Βρυξέλλες.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε με τον διαχειριστή ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων ακινήτων Crossroads Real Estate.

Το επόμενο franchise ξενοδοχείο που ανοίγει στα τέλη του 2022, θα είναι στην Μαδρίτη, με 230 δωμάτια.
Δύο ακόμη ξενοδοχεία πρόκειται να προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο στο Δουβλίνο φέτος τον Δεκέμβριο και στο Παρίσι στις αρχές του 2023.

Η εξαγορά στην Benelux στηρίζει την ανάπτυξη του ιδιόκτητου/μισθωμένου ακινήτου του easyHotel, που έχει συνολικά 26 ξενοδοχεία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της υπόλοιπης Ευρώπης.
Ο συνολικός αριθμός των ιδιόκτητων δωματίων ξενοδοχείων σε όλο το χαρτοφυλάκιο αυξάνεται 59% σε 3.078 δωμάτια.

Η εταιρεία διαθέτει επί του παρόντος συνολικά 42 ιδιόκτητα/μισθωμένα και franchise ξενοδοχεία, τα οποία στοχεύει να επεκτείνει σε 51 σε 13 χώρες τους επόμενους 18 μήνες.
Στοχεύει να φτάσει συνολικά σε 100 ιδιόκτητα και franchise ξενοδοχεία διεθνώς μέχρι το 2026.

Η easyHotel παραμένει επίσης προσηλωμένη στο δίκτυο franchise, το οποίο είναι καθοριστικό για τη στρατηγική ανάπτυξης της, με στόχο τα 12.000 δωμάτια με δικαιόχρηση έως το 2027.

Οι καταναλωτές δίνουν αυξανόμενη σημασία στην αξία

«Αυτή η στρατηγική εξαγορά είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο σχέδιο μας να αυξήσουμε την παρουσία μας στην ηπειρωτική Ευρώπη από μια ισχυρή βάση του Ηνωμένου Βασιλείου, τόνισε ο Karim Malak, διευθύνων σύμβουλος της easyHotel.

Οι καταναλωτές δίνουν αυξανόμενη σημασία στην αξία, επομένως αυξάνει τη ζήτηση για οικονομικά ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, μια τάση που αναμένουμε να συνεχιστεί δεδομένου του τρέχοντος πληθωρισμού.

Βλέπουμε ισχυρή αύξηση των συναλλαγών και του μεριδίου αγοράς τόσο στο χαρτοφυλάκιο μας στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στα ξενοδοχεία της Benelux, με στοιχεία που ξεπερνούν τα επίπεδα του 2019 και ξεπερνούν τις επιδόσεις της αγοράς.

Οι συναλλαγές μεταξύ των ξενοδοχείων μας στην Benelux έχουν, για παράδειγμα, ξεπεράσει το 2019 κατά 24%, ενώ το υπάρχον χαρτοφυλάκιο μας είναι κατά μέσο όρο 37% σε σύγκριση με το 2019.

Τον Δεκέμβριο του 2021, το easyHotel συγκέντρωσε 50 εκατομμύρια ευρώ για να επιταχύνει τα σχέδια ανάπτυξης του.
Η σημερινή ανακοίνωση είναι μόνο η αρχή. Στοχεύουμε να έχουμε 100 ξενοδοχεία μέχρι το 2026».