Η Etihad Airways τιμήθηκε με το βραβείο Οικονομικής Διαχείρισης για το έτος 2016 από το Treasury Management International (TMI) για μια σειρά επιτεύγματών τους τελευταίους 12 μήνες. Τα ετήσια βραβεία Εταιρικής Αναγνώρισης (TMI), που πραγματοποιούνται στο Λονδίνο, αντικατοπτρίζουν τα οικονομικά επιτεύγματα και τις οικονομικές πολιτικές, πρακτική και καινοτομία.

Το με έδρα το Άμπου Ντάμπι, οικονομικό τμήμα του αερομεταφορέα αναγνωρίστηκε ξανά για την υπεροχή του στην άντληση κεφαλαίων και για την αποτελεσματικότητα του σε όλη την επιχείρηση.

Η Etihad Airways επιδοκιμάστηκε για την εξασφάλιση ορόσημων συμφωνιών χρηματοδότησης από την διεθνή οικονομική κοινότητα που εξασφάλισε πάνω από $2.7 δισεκατομμύρια δολάρια στις αγορές δανειακών κεφαλαίων, καθώς και για την εξέλιξη των υποδομών των οικονομικών συστημάτων της καθώς και την απλούστευση των διαδικασιών για τη βελτίωση της παραγωγικότητας.

Το 2016, η Etihad Airways οδήγησε στην έκδοση μίας δεύτερης ομολογιακής συναλλαγής της Etihad Airways Partners της τάξεως των $500 εκατομμυρίων δολαρίων, μαζί με την έναρξη μιας πενταετούς έκδοσης Sukuk $1.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων την μεγαλύτερη μη κρατική Sukuk που έχει γίνει ποτέ.

Επίσης, η Etihad Airways εφάρμοσε οικονομικά συστήματα κορυφαίας τεχνολογίας για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, και μείωσε δραστικά των αριθμό των προμηθευτών όσον αφορά στο μεγαλύτερο μέρος των παγκόσμιων τραπεζικών υπηρεσιών συναλλάγματος της σε μόλις δυο μετά από ενδελεχή αξιολόγηση των δυνατοτήτων της σχετικά με τη διαχείριση μετρητών.

Η Εθνική Τράπεζα του Άμπου Ντάμπι επιλέχθηκε ως ο στρατηγικός συνεργάτης του αερομεταφορέα στη Μέση Ανατολή και η Citi χρήστηκε διεθνής τραπεζικός συνεργάτης της Etihad Airways ως προς την διαχείριση μετρητών σε όλες τις άλλες αγορές παγκοσμίως.

Ο James Hogan, ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Etihad Aviation Group δήλωσε: «Καθώς συνεχίζουμε να εξετάζουμε τρόπους για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του κόστους, περισσότερα οφέλη και τη βελτίωση της παγκόσμιας μόχλευσης για την επιχείρηση, ο Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου μας, James Rigney και η οικονομική ομάδα του που διευθύνει ο Ricky Thirion, έχουν αναπτύξει ένα ισχυρότερο πλαίσιο καινοτόμων συναλλαγών και διαδικασιών προκειμένου η επιχείρηση να παραμείνει πιο ανταγωνιστική.

«Έχουμε εξελιχθεί από μια μικρή αεροπορική εταιρεία το 2003 σε έναν Όμιλο αερομεταφορών και τουρισμού με ηγετική σήμερα θέση, που σημαίνει πως οι οικονομικές μας ανάγκες και οι προκλήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά με την κλίμακα και την πολυπλοκότητα.»

Η οικονομική ομάδα έχει ευθύνες που έχουν επεκταθεί πέρα ​​από τις πολλές οικονομικές της λειτουργίες. Εκτός από τις βασικές οικονομικές δραστηριότητες, όπως τα μετρητά, η ρευστότητα και η διαχείριση των κινδύνων, είναι υπεύθυνη για την εταιρική και την διαρθρωμένη χρηματοδότηση, την ασφάλιση, τη φορολογία, τα ακίνητα, τις υποδομές, τις λειτουργίες πληρωμών και την πρόληψη απάτης του Ομίλου καθώς και για την υποστήριξη των μετοχικών συνεργατών του αερομεταφορέα.

Η Helen Saunders, Εκδότης του Treasury Management International, δήλωσε: «Ενώ πολλές οικονομικές λειτουργίες μπορούν να ολοκληρώσουν εργασίες, παράλληλα με τις καθημερινές τους δραστηριότητες, η Etihad Airways έχει οδηγήσει την αλλαγή και την καινοτομία σε πολλά μέτωπα, παρά το γεγονός ότι έχει μια μικρή οικονομική ομάδα»

«Αυτές συμπεριλαμβάνουν την προμήθεια του ακάλυπτου χρέους μελών των μετοχικών συνεργατών της Etihad, την ανακατασκευή των μετρητών και της τραπεζικής δομής σε 71 χώρες, τη στήριξη των φιλόδοξων σχεδίων ανάπτυξης της εταιρείας: την προώθηση συγκέντρωσης και την βελτίωση των ελέγχων με τη δημιουργία στρατηγικών τραπεζικών συνεργατών και τα καλύτερα στην κατηγορία τους συστήματα διαχείρισης μετρητών, την αυτοματοποίηση διαδικασιών και τη βελτίωση της ορατότητας των λογαριασμών»


Την ψηφοφορία για το βραβείο αποφάσισε κριτική επιτροπή του TMI, βασισμένη σε άρθρα και case studies των οικονομικών δραστηριοτήτων του αερομεταφορέα.