Η κορυφαία πλατφόρμα καταλυμάτων της Τουρκίας Otelz κάνει την είσοδό της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο καθώς στοχεύει στην ταχεία διεθνή επέκταση.

Ο Bertan Aner, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Otelz, δήλωσε: «Προχωράμε για να βρισκόμαστε στο κέντρο του τεχνολογικού κόμβου του Λονδίνου καθώς αναπτύσσουμε τις παγκόσμιες αγορές».

Η Otelz ιδρύθηκε το 2014 και προωθήθηκε κυρίως στην εγχώρια αγορά της Τουρκίας έως το 2020. Παράλληλα επεκτάθηκε σε επισκέπτες στην Τουρκία και πωλούσε σε τουρκικές κοινότητες στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή.

Τώρα όμως η πλατφόρμα έχει ξεκινήσει μια διαφημιστική καμπάνια σε λεωφορεία του Λονδίνου με την υποστήριξη τουρκικών κρατικών κεφαλαίων, η οποία θα επεκταθεί τον επόμενο μήνα και, εάν πετύχει, θα επεκταθεί και στο Μάντσεστερ.

Οι χρήστες στο εξωτερικό αυξήθηκαν από το 2% των πελατών της Otelz πριν από την πανδημία σε 40% το 2022. Για φέτος αναμένει να φτάσει το 50%  στοχεύοντας στο 70%-80% μετά την επέκταση.

Ο Aner αναφέρει ότι οι κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Otelz ήταν 3% του συνόλου πέρυσι, αλλά αναμένει να φτάσουν το 10%.

Η Otelz προσφέρει μεταφορές αεροδρομίου, ενοικίαση αυτοκινήτου και ναύλωση σκαφών αναψυχής, αλλά εστιάζει κυρίως στα ξενοδοχεία, συνάπτοντας απευθείας συμβάσεις με περισσότερα από 20.000 ακίνητα στην Τουρκία.

Οι συμφωνίες χονδρικής με την Expedia, την Amadeus και την Booking.com της επιτρέπουν να προσφέρει καταλύματα εκτός Τουρκίας με έως και 600.000 ακίνητα που εμφανίζονται στην πλατφόρμα. Τα ξενοδοχεία καθορίζουν την τιμολόγηση, με την Otelz να παίρνει προμήθεια.

Περίπου ένας στους οκτώ πελάτες (13%) πραγματοποιεί πληρωμές μέσω της Otelz σε αντάλλαγμα για έκπτωση τιμής. Η πλειοψηφία πληρώνει στο κατάλυμα τους.