lufthansa1204Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη μετά την έκκληση του συνδικάτου Verdi σε χιλιάδες εργαζόμενους της να πραγματοποιήσουν απεργία τη Δευτέρα προκειμένου να εντείνουν τις πιέσεις στη διοίκηση στις διαπραγματεύσεις για τα μισθολογικά αιτήματά τους.

Σύμφωνα με την Lufthansa, η σχεδιαζόμενη απεργία των εργαζομένων σε πολλά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης, του τρίτου μεγαλύτερου της Ευρώπης, υπερβαίνει τα όρια της συνήθους “προειδοποιητικής απεργίας” και αναμένεται να κοστίσει στην εταιρεία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οι προειδοποιητικές απεργίες αποτελούν συχνά όπλο στις μισθολογικές διαμάχες ανάμεσα σε εργαζομένους και εργοδοσίες στη Γερμανία, ωστόσο συνήθως είναι μία μικρότερης διάρκειας μορφή δράσης πριν από την κήρυξη γενικής απεργίας. Η Lufthansa έχει και στο παρελθόν προσφύγει στη δικαιοσύνη για να εμποδίσει τη συνέχιση απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως στην περίπτωση της απεργίας των πιλότων και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

kerdos