abtalogoΣτη Μεσσηνία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το ετήσιο συνέδριο των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων τον Οκτώβριο του 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας, όπου αυτές τις ημέρες διεξάγεται το φετινό συνέδριο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ετήσιο συνέδριο της Association of British Travel Agents (ΑΒΤΑ), «The Travel Convention», που αριθμεί χιλιάδες μέλη και θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 15 Οκτωβρίου 2015 στη Μεσσηνία, όπου αναμένεται να συμμετέχουν πλέον των 600 μελών της ABTA, εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου, όπως GOOGLE, Yahoo, Tripadvisor, καθώς και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα βρετανικά έντυπα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΑΒΤΑ και σημείωσε: «Η βρετανική τουριστική αγορά για εμάς είναι η παραδοσιακή αγορά που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε όλους τους Βρετανούς τουριστικούς πράκτορες τον Οκτώβριο του 2015, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε όλους αυτούς τους δρόμους της όμορφης Πελοποννήσου, της μυθικής Πελοποννήσου, στα βλέμματα των ειδικών με τον τουρισμό».

Ο πρόεδρος του ΑΒΤΑ, Noel Josephides, τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για τη διοργάνωση του συνεδρίου του ΑΒΤΑ του χρόνου στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία. Δουλέψαμε σκληρά για έναν χρόνο και το 2015 στη Μεσσηνία θα βρεθούν πάνω απο 600 σοβαροί Βρετανοί πράκτορες. Αυτό θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα και θα δημιουργήσει τεράστια διαφορά στο ενδιαφέρον για την περιοχή. Θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε την Ελλάδα όπως είναι και όπως πρέπει, ώστε να αλλάξουμε την οπτική των tour operators στην Αγγλία για την Ελλάδα. Θα δείξουμε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ευρώπη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ