iatrikos-tourismos23 Απριλίου το 1ο roadshow για τον ελληνικό ιατρικό τουρισμό

Άνοιγμα στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Ρωσίας διενεργούν οι κλινικές της Ελλάδας. Την προώθηση του ανύπαρκτου ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα επιχειρούν για πρώτη φορά ελληνικές κλινικές οι οποίες σε συνδυασμό με 4 και 5 αστέρων ξενοδοχεία της περιοχής τους διενεργούν ειδικά πακέτα Ρώσων ασθενών που θέλουν ταυτόχρονα μαζί με την οικογένεια τους να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους.

Ήδη 190.000 Ρώσοι «οδεύουν» για Medical Tourism -όπως έχει επικρατήσει ο όρος διεθνώς- στο Ισραήλ, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των Ρώσων που επισκέπτονται την Τουρκία για τον ίδιο σκοπό με κύριο όμως προορισμό το Wellness and Spa. Το Greek Medical Tourism Roadshow είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια παρουσίασης των υπηρεσιών υγείας της Ελλάδας στη Ρώσικη αγορά.

Η εκδήλωση των ελληνικών κλινικών που γίνεται σε συνεργασία με τον ATOR (Σύνδεσμο Tour Operator Ρωσίας) τελώντας υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού και Υγείας, θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου σε πολυτελές ξενοδοχείο της Μόσχας. Εκεί οι ελληνικές κλινικές θα συναντηθούν με τους facilitators (μεσάζοντες Tour Operators ιατρικού τουρισμού) αλλά και Ρώσους τουριστικούς πράκτορες που βλέπουν με καλό μάτι τον εμπλουτισμό του προϊόντος τους στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει στο tourismtoday.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός, Ένωση που συμμετέχει στην εκδήλωση με μέλη της, η εκδήλωση της Μόσχας θα σηματοδοτήσει την απαρχή της εξωστρέφειας των ελληνικών κλινικών οι οποίες μπορούν πλέον να αντλήσουν σημαντική πελατεία και σε μόνιμη βάση από το εξωτερικό και όχι κατόπιν συγκυριών. Ο κ. Σαραφιανός επισημαίνει ότι θα γίνουν ταυτόχρονα και παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των σχέσεων των δυο χωρών αλλά και της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης για την ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση της Μόσχας αναμένεται η συμμετοχή περισσότερων των 15 κλινικών. Η ρωσική αγορά που σχετίζεται με τον ιατρικό τουρισμό ανέρχεται σε 300.000 τουρίστες περίπου, με ετήσιο ρυθμό αύξησης κατά 20%.

 

Οι ιατρικές υπηρεσίες που γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλείς είναι η οδοντιατρική και πλαστική χειρουργική, όχι μόνο σε ευρωπαϊκά ιατρικά κέντρα, αλλά και σε κλινικές στην Ασία και τη Λατινική Αμερική. Βάσει των σημερινών δεδομένων, οι θεραπείες και ειδικότητες που αναζητούν περισσότερο οι Ρώσοι ασθενείς στο εξωτερικό είναι: Ογκολογία, Καρδιολογία –διαβητολογικά, ορθοπεδική-αποκατάσταση, γυναικολογία (κυρίως εξωσωματικές), νεφρολογικά προβλήματα, θεραπείες για αναπνευστικά προβλήματα, κοσμετολογία, τουρισμός ευεξίας, ιαματικά κ.α.