Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο νέος εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας ITA Airways, ο οποίος αντικατέστησε την χρεοκοπημένη Alitalia, εντάχθηκε επίσημα στην αεροπορική συμμαχία SkyTeam.

Ο Alfredo Altavilla εκτελεστικός πρόεδρος της ITA Airways χαρακτήρισε την κίνηση «ένα φυσικό βήμα» για την αεροπορική εταιρεία, η οποία πλήρωσε 90 εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα της επωνυμίας και του ιστότοπου Alitalia.

Η Alitalia πραγματοποίησε την τελευταία της πτήση στις 14 Οκτωβρίου. Και αποχώρησε από την SkyTeam -μαζί με τις Air France, KLM και Delta Air Lines- την ίδια μέρα.

«Η συμμετοχή στην SkyTeam είναι ένα φυσικό βήμα, δήλωσε ο Alfredo Altavilla.
Μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να παρέχουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο. Καθώς και την απρόσκοπτη εμπειρία που περιμένουν οι πελάτες που πετούν από και προς την Ιταλία.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με το SkyTeam για να υποστηρίξουμε την εκκίνηση της εταιρείας μας, του ιταλικού αερομεταφορέα».

Όπως τόνισε ο Walter Cho πρόεδρος της SkyTeam τα μέλη της συμμαχίας θα συνεργαστούν με την ITA Airways «για να δημιουργήσουν ευκαιρίες μακροπρόθεσμης σχέσης στο μέλλον».