Αισιόδοξοι παραμένουν οι ξενοδόχοι της Τουρκίας ότι περισσότεροι Γερμανοί θα προβούν σε κράτηση για διακοπές στη χώρα τους φέτος, προσπαθώντας να  επωφεληθούν από value for money προσφορές.

Ειδικότερα, οι ξενοδόχοι στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου προορισμού της Αττάλειας, εξακολουθούν να αισθάνονται αισιόδοξοι για την ανάκαμψη της ζήτησης από τη γερμανική αγορά το καλοκαίρι του 2017, παρά τις κακές κρατήσεις τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Traveltainment.

Ωστόσο, ο Erkan Yagci, πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων της Αττάλειας (Aktob), επεσήμανε: «Μετά από τρεις αρνητικούς μήνες, η περιοχή της Αττάλειας παρουσίασε πολύ μικρή αύξηση επισκεπτών από τη Γερμανία τον Απρίλιο σε σύγκριση με πέρυσι». Μπορεί όμως το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος έπεσε τον Απρίλιο να συνέβαλε σημαντικά σε αυτή την άνοδο.

Παρόλα αυτά, οι αρχηγοί των τουριστικών ενώσεων παραμένουν αισιόδοξοι για αυτό το καλοκαίρι. “Οι τιμές έχουν αυξηθεί σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα. Εξακολουθούμε να περιμένουμε πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από κανονικούς επισκέπτες και οικογένειες για το καλοκαίρι “, σχολίασε ο Osman Ayik, πρόεδρος της τουριστικής ξενοδοχειακής ένωσης (Türofed) και ξενοδόχος στο Kemer. Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι περίπου 10% χαμηλότερες από τα ήδη μειωμένα επίπεδα του περασμένου έτους.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες όπως η FTI αναφέρουν επίσης ότι οι Γερμανοί πραγματοποιούν επί του παρόντος κρατήσεις τελευταίας στιγμής για την Τουρκία. Οι αναζητήσεις τους αυξήθηκαν έντονα τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαΐου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Hotelometer.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο έτος οι αριθμοί των Γερμανών επισκεπτών στην Τουρκία υποχώρησαν κατά 30% στα 3,9 εκατ. τουρίστες