Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων Four Seasons έβαλε πλώρη για κρουαζιέρες και ανακοίνωσε το τμήμα Four Seasons Yachts που λέει ότι θα φέρει τη «θρυλική της υπηρεσία στις θάλασσες».
Το πρώτο γιοτ για εμπειρίες πολυτελείας στην θάλασσα της Four Seasons αναμένεται να αποπλεύσει στα τέλη του 2025.

Η Four Seasons Yachts θα διευθύνεται από τον βετεράνο της βιομηχανίας κρουαζιέρας Larry Pimentel, πρώην επικεφαλής των Azamara, Cunard, Seabourn και SeaDream Yacht Club.

Η νέα επέκταση της επιχείρησης είναι μια συνεργασία μεταξύ των εμπειρογνωμόνων της ναυτιλίας πολυτελείας Marc-Henry Cruise Holdings και της ιταλικής ναυπηγικής εταιρείας Fincantieri.
Ήδη, τον περασμένο Ιούλιο δόθηκε παραγγελία 1,2 δις ευρώ για δύο πλοία.

Όπως υπογράμμισε η Four Seasons τα γιοτ της θα χαρακτηρίζονται από «εξατομικευμένες υπηρεσίες και αφοσίωση στην τελειότητα» και θα είναι «ελκυστικά για απαιτητικούς επισκέπτες που αγαπούν τα ταξίδια βιώνοντας την πολυτέλεια του σύγχρονου θαλάσσιου ταξιδιού».

«Το Four Seasons Yachts αντιπροσωπεύει το επόμενο κεφάλαιο της μακράς ιστορίας της Four Seasons κορυφαίας καινοτομίας στον κλάδο και μια στιγμή ορόσημο για την εταιρεία μας καθώς συνεχίζουμε να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες για την επέκταση μας», τόνισε ο Christian Clerc, πρόεδρος της Four Seasons.

Το πρώτο Four Seasons Yacht θα έχει μήκος 207 μέτρα και πλάτος 27 μέτρα με 14 καταστρώματα.

Θα διαθέτει 95 σουίτες -καθεμία από τις οποίες θα κοστίσει 4,2 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή- με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και μεγάλες βεράντες.

Επίσης, θα προσφέρει σχεδόν 50% περισσότερο χώρο διαβίωσης ανά επισκέπτη από αυτόν που διατίθεται επί του παρόντος στην αγορά της κρουαζιέρας πολυτελείας, παρέχοντας «απόλυτη ιδιωτικότητα, ευελιξία και ευρυχωρία σε ένα ναυτικό οικιστικό περιβάλλον με όλες τις ανέσεις».

Η μεγαλύτερη σουίτα του θα είναι η Funnel Suite, η οποία θα εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα και θα διαθέτει ιδιωτική πισίνα και ειδικό ιδιωτικό χώρο σπα. Το σκάφος θα προσφέρει επίσης ένα δίκτυο συνδυασμών σε σουίτες.

Το πρώτο Four Seasons Yacht θα στεγάσει επίσης μια σειρά από εστιατόρια, σαλόνια και μπαρ, καθώς και ένα πρόγραμμα spa σε σαλόνι ευεξίας με πλήρεις υπηρεσίες.

Ένα πίσω μέρος σε σχήμα κανό θα φιλοξενεί ένα μεγάλο κατάστρωμα πισίνας. Αυτό θα μπορεί να μετατραπεί σε υπαίθριο σινεμά ή ιδιωτικό χώρο εκδηλώσεων.

Η Four Seasons Yachts είπε ότι περισσότερα από τα χαρακτηριστικά και το πρόγραμμα του σκάφους θα αποκαλυφθούν τους επόμενους μήνες.