metro0802Την άμεση χρηματοδότηση τμήματος της Γραμμής 4 του Μετρό, που θα εκτείνεται από το Άλσος Βείκου έως και τον Ευαγγελισμό, με 1 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, εξετάζει ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βερνερ Χόιερ.

Στη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συζητήθηκε η ανάγκη άμεσης κατασκευής του έργου, εντός του 2014, στο οποίο προβλέπεται η δημιουργία 9 σταθμών, συνολικού μήκους 8,9 χλμ.

Ο κ. Χόιερ έδειξε ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης γραμμής και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις επεκτάσεις της Αττικό Μετρό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο χρηματοδότησης για την επέκταση του μέσου από το Ελληνικό έως τη Γλυφάδα, με 2 νέες στάσεις, συνολικής δαπάνης 200 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ανέφερε ότι είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές επισκέψεις του σε έργο το οποίο η ΕΤΕπ έχει χρηματοδοτήσει, υπογραμμίζοντας δε, ότι το Μετρό της Αθήνας είναι πραγματικά ένα αξιοσημείωτο έργο. Όπως δήλωσε, η ΕΤΕπ είναι υπερήφανη που έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη και χρηματοδότηση του Μετρό της Αθήνας και σκοπεύει να συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον.

Η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη της Γραμμής 4, θα ξεκινά από το Άλσος Βείκου, διασχίζοντας τους σταθμούς: Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι, καταλήγοντας στο σημερινό σταθμό του Ευαγγελισμού. Ωστόσο, η πλήρης ανάπτυξη της Γραμμής 4 περιλαμβάνει 29 σταθμούς, συνολικής έκτασης 33 χλμ., με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα 3,3 δισ. ευρώ.

imerisia