Το 188ο Oktoberfest ξεκινά στο Μόναχο το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, με περισσότερα από 6 εκατομμύρια επισκέπτες να αναμένεται να το επισκεφθούν.

Η πόλη του Μονάχου ακύρωσε δύο φορές το μεγαλύτερο  φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο λόγω του Covid-19 και πέρυσι υπήρχαν ακόμα έντονες ανησυχίες.

Φέτος, το Sars-CoV-2 εξακολουθεί να απασχολεί τους λοιμωξιολόγους όχι περισσότερο όμως από άλλα κρυολογήματα.

Το φεστιβάλ το οποίο θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου, παραμένει “πηγή” για μεταδιδόμενες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Ακόμη και πριν από την πανδημία, η λεγόμενη «γρίπη Wiesn» ήταν ανεξέλεγκτη κάθε χρόνο λίγο μετά την έναρξη του Oktoberfest.

Και φέτος, το φεστιβάλ θα προκαλέσει αύξηση του αριθμού των αναπνευστικών ασθενειών, επισημαίνει ο κ. Christoph Spinner, επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών στο Klinikum rechts der Isar του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, χωρίς ωστόσο να εκφράσει προβληματισμό ειδικά για το Sars-CoV-2. «

Ο κ. Clemens Wendtner, επικεφαλής ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες στο München Klinik Schwabing, ο οποίος θεράπευσε τους πρώτους ασθενείς με Covid-19 στη Γερμανία στις αρχές του 2020, τονίζει, επίσης, ότι ενδέχεται να υπάρξει κάποια συχνότητα μόλυνσης που τροφοδοτείται από το Wiesn.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τα δύο πρώτα χρόνια της πανδημίας είναι απολύτως δικαιολογημένο να γιορτάζεται η ευρέως γνωστή εκδήλωση όπως στο παρελθόν.