touristes thessalonikiΤο στοίχημα να μην αποτελεί πια η Θεσσαλονίκη έναν άγνωστο, αλλά μόνο ένα δημοφιλή και ελκυστικό προορισμό για Ινδούς τουρίστες, έβαλε φέτος η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Anatolia, η Διοίκηση και μέλη της ΕΞΘ παρουσίασαν σε 11 Ινδούς tour operators και ένα δημοσιογραφικό οργανισμό τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει η πόλη για τουρισμό, σε συνδυασμό με τις άριστες συνθήκες διαμονής που διαθέτει, ικανές να φιλοξενήσουν και να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες, όπως είναι οι Ινδοί.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του τουριστικού πρακτορείου ASIT και της Turkish Airlines, την οποία η ΕΞΘ «αγκάλιασε» αμέσως, σε μια προσπάθεια να «ανοίξει τα φτερά της» στη μακρινή Ασία. Άλλωστε, από τη μια πλευρά η Θεσσαλονίκη διαθέτει πλέον πιο εύκολη πρόσβαση μέσω Κωνσταντινούπολης και από την άλλη, ο θαυμασμός των Ινδών για την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη μακραίωνη ιστορία της Μακεδονίας είναι μεγάλος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Media India Group» και στη δημοσιογράφο κα Κριστίν Ναϊάγκαμ, ο Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που προσφέρει η Θεσσαλονίκη στον τουριστικό τομέα και όπως υπογράμμισε, είναι μια πόλη που καταφέρνει να συνδυάζει μια σειρά από εναλλακτικές προτάσεις για πολιτισμό, διασκέδαση και αγορές με κοντινές αποδράσεις στο βουνό ή τη θάλασσα. Η ΕΞΘ επιθυμεί να ευχαριστήσει τα ξενοδοχεία Electra Palace και Mediterranean Palace για τη συμβολή τους.