Η Virgin Atlantic έχει εφαρμόσει μια ενημερωμένη πολιτική ταυτότητας φύλου, επιτρέποντας σε όλους τους εργαζόμενους να επιλέξουν όποια στολή προτιμούν.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι μπορούν να αναμειγνύουν και να συνδυάζουν τα δύο στυλ των παραδοσιακών σετ στολών.

Η κίνηση, είπε ο αερομεταφορέας, είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την υπεράσπιση της ατομικότητας.

Επιπλέον, η Virgin Atlantic έχει αρχίσει να προσφέρει κονκάρδες αντωνυμιών τόσο για υπαλλήλους όσο και για πελάτες. Οι πελάτες που επιθυμούν να φορέσουν σήμα θα πρέπει να το ζητήσουν από το γραφείο του check-in ή στο lounge του Virgin Atlantic Clubhouse.

«Στη Virgin Atlantic, πιστεύουμε ότι ο καθένας μπορεί να αντιμετωπίσει τον κόσμο, ανεξάρτητα από το ποιος είναι», δήλωσε ο επικεφαλής εμπορικός διευθυντής Juha Jarvinen σε μια προετοιμασμένη παρατήρηση. «Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να επιτρέψουμε στους ανθρώπους μας να αγκαλιάσουν την ατομικότητά τους και να είναι ο πραγματικός τους εαυτός στη δουλειά».

Ο αερομεταφορέας έχει επίσης ενημερώσει τα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων για να επιτρέπει σε όσους διαθέτουν διαβατήρια με ουδέτερο δείκτη φύλου να επιλέγουν κωδικούς φύλου «U» ή «X» στην κράτησή τους καθώς και τον ουδέτερο ως προς το φύλο τίτλο «Mx».

Για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε διαβατήριο ουδέτερου φύλου, η Virgin Atlantic είπε ότι αναπτύσσει ένα σχέδιο για να διασφαλίσει ότι η αεροπορική εταιρεία μπορεί να απευθύνεται στους πελάτες με τις προτιμώμενες αντωνυμίες τους σε όλα τα σημεία επαφής.