Την παρέμβαση της Ελληνικής κυβέρνησης, μετά την έγγραφη ενημέρωση των υπουργείων Εξωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής, ζητά η Ένωση Κινέζων Επενδυτών Ελλάδος προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες παραλαβής της Χρυσής Βίζας, όσων επενδυτών ακινήτων έχουν πραγματοποιήσει αγορά αλλά επί της παρούσης διαθέτουν μπλε κάρτα ή μόνον τα συμβόλαιά τους.

Σε σημερινή ανακοίνωση ο πρόεδρος Michael Xia και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επενδυτών Κίνας – Ελλάδας υπογραμμίζουν ότι δέχονται καθημερινά καταγγελίες από Κινέζους αγοραστές ακινήτων, που έχουν ήδη πραγματοποιήσει αγορές ακινήτων ύψους 250.000 ευρώ και άνω, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα ώστε να επιληφθούν των εκκρεμών εγγράφων τους.

Η ένωση έχει ήδη αποστείλει, προ δεκαημέρου, ενημερωτικές επιστολές προς το υπουργείο Εξωτερικών, τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γρηγόρη Δημητριάδη, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και με κοινοποίηση στα προξενεία της Ελλάδας στην Κίνα, και ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει άμεσα απόφαση προκειμένου να επιτραπεί στους αγοραστές να έρθουν στην Ελλάδα και υπογραμμίζεται ότι η απόφαση αφορά περισσότερες από 120 οικογένειες επενδυτών και περισσότερους από 100 υποψήφιους επενδυτές.

Σημειώνεται ότι μέσω του προγράματος Χρυσή Βίζα εχουν δοθεί άδειες παραμονής ήδη σε 17.475 Κινέζους επενδυτές και τις οικογένειές τους, επί συνόλου 23.261 πολιτών από τρίτες χώρες, που επένδυσαν σε ακίνητα στην Ελλάδα και κατόπιν της πρόσκλησης της χώρας μας προς αυτούς από την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος το 2014 μέχρι σήμερα.

Ενώ, σύμφωνα πάντα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιοτητα η Ένωση Κινέζων Επενδυτών, το 2020 προβλέπονταν επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ σε ακίνητα στην χώρα μας.