Σύνταξη: tourismtoday.gr

Απεργία απειλεί τα ταξίδια από την Βρετανία το Πάσχα και στις αρχές της καλοκαιρινής σεζόν.
Τα Γραφεία Διαβατηρίων στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία «κατεβάζουν ρολά». Οι εργαζόμενοι τους απεργούν -πάνω από ένα μήνα- από τις 3 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου.

Ο αντίκτυπος της απεργίας στα διεθνή ταξίδια

Η κινητοποίηση θα έχει «σημαντικό αντίκτυπο» στην παράδοση των διαβατηρίων καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και σε προορισμούς στο εξωτερικό. Θα επηρεάσει διακοπές και διεθνή ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Πιθανό είναι να ακυρώσουν οι Βρετανοί παραθεριστές τα σχέδια τους για διακοπές, μεταξύ των οποίων και σε Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πώς ταξιδιωτικοί οργανισμοί ενισχύουν χωρητικότητα και πακέτα σε Ελλάδα το καλοκαίρι. Φέτος νωρίτερα την σεζόν στην Ελλάδα, η EasyJet holidays.
Παράλληλα, νέοι προορισμοί στην χώρα μπαίνουν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Ryanair, ενώ η Jet2holidays ξεκίνησε προσφορές στα ελληνικά πακέτα.

Απεργούν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι

Στην απεργία θα συμμετέχουν πάνω από 1.000 μέλη της ένωσης δημοσίων και εμπορικών υπηρεσιών (PCS) που εργάζονται σε Γραφεία Διαβατηρίων.

Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν όσοι εργάζονται στο Ντάραμ, τη Γλασκώβη, το Λίβερπουλ, το Λονδίνο, το Νιούπορτ, το Πίτερμπορο και το Σάουθπορτ.

Η απεργία χαρακτηρίστηκε από το συνδικάτο ως «σημαντική κλιμάκωση» μιας μακροχρόνιας διαμάχης για τις αμοιβές, τις συντάξεις, τους όρους απολύσεων και την ασφάλεια της εργασίας.