Η Marriott International ένωσε τις δυνάμεις της με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Internet Watch Foundation (IWF) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο για την καταπολέμηση της διαδικτυακής εκμετάλλευσης παιδιών χρησιμοποιώντας τεχνολογικές λύσεις για τον περιορισμό της πρόσβασης στο δίκτυο επισκεπτών σε ιστότοπους με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM) στα ξενοδοχεία της.

Η εν λόγω συνεργασία θα είναι η πρώτη του είδους της για τον ξενοδοχειακό κλάδο, σύμφωνα με τη Marriott. Παράλληλα, σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στη δέσμευση της ξενοδοχειακής εταιρείας να αντιμετωπίσει ένα κρίσιμο ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον κλάδο.

Η Marriott σημείωσε πρόσφατα ένα σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειές της κατά της εμπορίας ανθρώπων, εκπαιδεύοντας ένα εκατομμύριο συνεργάτες σε ξενοδοχεία Marriott να αναγνωρίζουν και να ανταποκρίνονται σε σημάδια εμπορίας ανθρώπων.

Η εταιρεία έχει καθιερώσει ένα νέο Παγκόσμιο Πρότυπο Δικτύου Ιδιοκτησίας για να εμποδίζει στα ξενοδοχεία την πρόσβαση σε ιστότοπους με CSAM από το δίκτυο επισκεπτών της.

Ως μέρος αυτής της πρωτοβουλίας με την IWF, η Marriott συνεργάζεται με τη Cisco για να εφαρμόσει την τεχνολογία ασφαλείας της για να αποκλείσει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που περιέχουν CSAM στη λίστα αποκλεισμένων διευθύνσεων URL της IWF.

Η Marriott πραγματοποίησε πιλοτική δοκιμή τον Νοέμβριο σε έξι ακίνητα στις ΗΠΑ και θα αρχίσει να αναπτύσσει την τεχνολογία σε ξενοδοχεία των ΗΠΑ και του Καναδά αυτόν τον μήνα. Μια παγκόσμια κυκλοφορία σε άλλες περιοχές αναμένεται μέχρι το 2024.