Ο αθλητικός τουρισμός έχει καθιερωθεί ως μια αυξανόμενη τάση στον κόσμο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδίων αντιπροσωπεύει το 25% του εισοδήματος του τουριστικού τομέα.

Σύμφωνα με το ταξιδιωτικό γραφείο Mundo Tour της Χιλή το οποίο διοργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις, η χώρα ακολουθεί την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού παγκοσμίως με παρόμοια θετικά νούμερα.

Συγκεκριμένα, ο αθλητικός τουρισμός αυξάνεται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως, σημειώνοντας συνολική αύξηση 25% τα τελευταία 5 χρόνια.

Στη Χιλή, το αντρικό κοινό οδηγεί τα στατιστικά στοιχεία, δείχνοντας την προτίμησή τους προς τον αθλητικό τουρισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Mundo Tour, το 80% των επιβατών είναι άνδρες ηλικίας 30 έως 60 ετών, όπου τα περισσότερα ταξίδια περιλαμβάνουν φίλους ή το δίδιμο πατέρα και γιού.

“Το ενδιαφέρον των Χιλιανών αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου και ενώ το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα που υποκινεί τα περισσότερα ταξίδια κάθε χρόνο, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, άλλα αθλήματα που προσελκύουν το μεγαλύτερο κοινό και συνεχώς αυξάνονται περιλαμβάνουν το τένις, τον μαραθώνιο, μηχανοκίνητα αθλήματα, ποδηλασία,  Grand Prix ​​Μοτοσικλέτας, Formula 1 ή ράγκμπι », αναφέρει ο Raimundo Achondo, γενικός διευθυντής της Mundo Tour.

Οικογένειες αλλά και εταιρικά ταξίδια στο προσκήνιο

Παράλληλα, οι ομάδες φίλων ή οικογενειών είναι οι πιο συχνοί πελάτες για μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις. Ωστόσο, η εταιρική αγορά αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, με στόχο την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των πελατών ή την παροχή κινήτρων για την προώθηση και αύξηση των πωλήσεών τους.