gastronomia-seteΗμερίδα με θέμα «Μάνη, Γαστρονομία και Προσέλκυση Τουριστών» διοργανώνει σήμερα 3 Ιουνίου ο δήμος Δυτικής Μάνης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η τοπική γαστρονομία κάθε τόπου θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σαφέστατο συγκριτικό πλεονέκτημα και μια σημαντική πηγή πόρων για τον τουρισμό και για την τοπική οικονομία του γενικότερα, η Δυτική Μάνη στρέφεται προς τον γαστρονομικό τουρισμό.

Ομιλητές στην Ημερίδα θα είναι:

Η κυρία Νίκη Μηταρέα, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Η ομιλία της θα εστιάσει στο γεγονός ότι τα φαγητά αλλά και το κρασί του τόπου, μπορούν να γίνουν από τους πιο σημαντικούς λόγους που θα παροτρύνουν τους τουρίστες να το επιλέξουν σαν τουριστικό προορισμό.

Ο κύριος Στάθης Αναστασόπουλος – Δήμαρχος Μεσσήνης. Η ομιλία του θα εστιάσει στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Μεσσηνιακού Ελαιολάδου, με έμφαση στα αντι-οξειδωτικά.

Ο κύριος Παράσχος Αξιώτης – Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Η ομιλία του θα εστιάσει στον γαστροτουρισμό που δεν αφορά μόνο στη διαδικασία γευστικής δοκιμής προϊόντων και εδεσμάτων αλλά και την ενεργή εμπλοκή των ιδίων των τουριστών στην διαδικασία παραγωγής κάποιου προϊόντος ή εδεσμάτων.

Η Ημερίδα αφορά όλους, όσοι εμπλέκονται με το τουριστικό προϊόν, αλλά και όλους όσοι θα ήθελαν να μάθουν για τη Μανιάτικη Γαστρονομία.