Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αντί για το παραδοσιακό σκηνικό του σταδίου, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024 θα γίνει στον ποταμό Σηκουάνα, με φόντο μια από τις πιο εμβληματικές πόλεις του κόσμου.

Περισσότερα από 160 σκάφη θα μεταφέρουν αντιπροσωπείες σε μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων από το Pont d’Austerlitz στο Trocadéro, περνώντας από πολλά διάσημα παριζιάνικα μνημεία, γέφυρες και πολιτιστικά ιδρύματα, όπως ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, το Λούβρο και ο Πύργος του Άιφελ.

Με δωρεάν πρόσβαση του κοινού σε μέρος στις όχθες του ποταμού, καθώς και με θέα στις πολλές γέφυρες και αποβάθρες κατά μήκος της διαδρομής, περισσότεροι από 600.000 θεατές αναμένεται να καλωσορίσουν τους αθλητές από όλο τον κόσμο στην Παρέλαση των Εθνών.

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024 αποκάλυψε το «Games Wide Open» ως σύνθημα στην επερχόμενη αθλητική εκδήλωση που θα φιλοξενήσει το Παρίσι.

Η αναγγελία του σλόγκαν συνοδευόταν από γραφικά γαλλικών μνημείων, ιστορίας και πολιτισμού σε αντιπαράθεση με τα διαφορετικά ολυμπιακά αθλήματα και προβάλλοντας το θέμα της ένταξης των ατόμων με αναπηρία, της LGBTQI, της ισότητας των φύλων, της προσβασιμότητας και της υπερηφάνειας.

Τα σκάφη θα μεταφέρουν τους 10.500 αθλητές που θα περνούν από τα ορόσημα της πόλης, στα οποία θα διεξαχθούν και κάποιες από τις εκδηλώσεις.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν τους αγώνες προσβάσιμους και να δώσουν στους θεατές την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά τους αγώνες στο Παρίσι και σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Σχεδόν 13 εκατομμύρια εισιτήρια θα προσφερθούν για τις αθλητικές εκδηλώσεις, που θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου του 2024. Τα εισιτήρια θα κυμαίνονται από 24€ έως 950€.

Τα εισιτήρια θα προσφέρονται με εγγραφή με κλήρωση. Η επίσημη έναρξη των εγγραφών θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2022 και η πρώτη κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου 2023.

Η διάθεση των εισιτηρίων για τους αγώνες και οι τελετές έναρξης και λήξης θα γίνει τον Μάιο, ενώ για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2023.