Η Βρετανία εκτιμάται ότι θα υποδεχτεί επιπλέον 9 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως έως το 2025 και με την πρώτη συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου για τον τομέα του τουρισμού, προετοιμάζεται.

Η νέα συμφωνία θα φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα χρησιμοποιούνται από τον κλάδο, μέσω της δημιουργίας ενός νέου κέντρου δεδομένων για τον τουρισμό.
Ο κόμβος θα συγκεντρώνει τακτικά ενημερωμένα δεδομένα που θα δείχνουν τις πιο πρόσφατες τάσεις και δαπάνες, διευκολύνοντας έτσι τις επιχειρήσεις να στοχεύουν καλύτερα τους ξένους επισκέπτες.

Πέρυσι, περίπου 38 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο, συνεισφέροντας 23 δισεκατομμύρια λίρες στην τοπική οικονομία.
Μέχρι το 2025 οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα υπάρξουν επιπλέον 9 εκατομμύρια επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η νέα συμφωνία δεσμεύεται να δημιουργήσει επιπλέον 130.000 δωμάτια ξενοδοχείων για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση υποδομής -με το 75% έξω από το Λονδίνο.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστεί το Ηνωμένο Βασίλειο ο πιο προσβάσιμος προορισμός για επισκέπτες με ειδικές ανάγκες, μέσω της βελτίωσης των εγκαταστάσεων και της πρόσβασης σε προορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια επένδυση ύψους 250.000 λιρών για τη βελτίωση της ευρυζωνικής σύνδεσης σε κέντρα διασκέψεων για επαγγελματίες ταξιδιώτες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Ο τουρισμός είναι ένας από τους πιο έντονα ανταγωνιστικούς παγκόσμιους κλάδους και αυτή η συμφωνία διασφαλίζει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί διεθνώς ως κορυφαίος προορισμός για τους επισκέπτες, οδηγώντας σε οικονομική ανάπτυξη ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο”, τόνισε Πρόεδρος της British Tourist Authority, Steve Ridgway.