Η G Adventures έχει ενταχθεί σε μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την προστασία και την ευημερία των παιδιών στην τουριστική βιομηχανία. Μαζί με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Planeterra και το ChildSafe Movement της Friends-International έχει ενώσει τις δυνάμεις της με στόχο να εκπαιδεύσουν την βιομηχανία και τους καταναλωτές σχετικά με το πώς θα μπει τέρμα στην σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών από τουρίστες.

Για την προστασία των παιδιών στον ταξιδιωτικό τομέα θα φέρουν σε επαφή ταξιδιωτικούς πράκτορες, ξενοδοχεία και άλλες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις, εταιρείες κρατήσεων, αστυνομικές αρχές, διεθνείς ΜΚΟ.

Ο ιδρυτής και διευθυντής της Friends-International, Sebastien Marot, αναφέρει ότι ήδη έχει χαθεί χρόνος, λόγω της ανάπτυξης του βιωματικού τουρισμού, αλλά είναι επιτακτική η ανάγκη “να τεθεί ένα πλαίσιο για την εξασφάλιση αποτελεσματικής προστασίας των παιδιών στην τουριστική βιομηχανία, με ταξιδιωτικές εταιρείες, πράκτορες, ταξιδιώτες και ξεναγούς που θα συμβάλλουν στη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος για παιδιά”.