To Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ βάζει στοπ στην εξαγορά της εταιρείας Farelogix Inc από τη Sabre ύψους 360 εκατ. δολαρίων.

“Η συμφωνία είναι μια επιθετική πράξη της Sabre στην προσπάθειά της να βγάλει από τη μέση έναν αναστατωμένο ανταγωνιστή και να ακολουθήσει μονοπωλιακές πρακτικές”, λέει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η απόκτηση της Farelogix από τη Sabre πιθανώς θα οδηγήσει  σε υψηλότερες τιμές, μειωμένη ποιότητα και λιγότερη καινοτομία για τις αεροπορικές εταιρείες απέναντι στους Αμερικανούς καταναλωτές, δήλωσε ο βοηθός γενικού εισαγγελέα του τμήματος αντιμονοπωλιακής πολιτικής Makan Makra Delrahim.

“Η προηγούμενη στρατηγική της Sabre ήταν να «κλείσει τη Farelogix» για να αποτρέψει τον ανταγωνισμό. Τώρα που η Farelogix έχει κερδίσει μία θέση στις υπηρεσίες κρατήσεων και είναι έτοιμη να αναπτυχθεί, η Sabre προσπαθεί να την αποκτήσει για να εξαλείψει τον ανταγωνισμό.”, συμπλήρωσε.

Στον αντίποδα η Sabre σχολίασε πως οι δύο εταιρείες προσφέρουν συμπληρωματικές υπηρεσίες, και αυτή η συναλλαγή είναι η συνέχεια μιας ήδη επιτυχημένης συνεργασίας.

Η Saber δήλωσε έχει δεσμευτεί να μην αυξήσει τις τιμές των προϊόντων της Farelogix για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μετά τη συναλλαγή και αυτή τη στιγμή προετοιμάζει την επίσημη απάντησή της στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως η Sabre και η Farelogix έχουν επεκτείνει την ημερομηνία για τη συμφωνία μεταβίβασης έως τις 30 Απριλίου 2020.