Στόχος του υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης  του Λιβάνου είναι, παρά τα όσα έχουν γίνει στην Μέση Ανατολή, να προωθηθεί η χώρα ως ένα ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες.

Ο Λίβανος είναι μια χώρα που ζει από τον τουρισμό ενώ οι επισκέπτες  μπορούν να απολαύσουν τη μοναδική σύνθεση του και ότι έχει να προσφέρει.

Οι όμορφες παραλίες , η νυχτερινή ζωή, η γνωστή λιβανέζικη κουζίνα, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο  ιατρικός τουρισμός, η αρχαιολογία  και η φιλοξενία των κατοίκων είναι μοναδικά στοιχεία που συναντά κανείς.

Πέρυσι, ο τομέας του τουρισμού σημείωσε αύξηση κατά 20%, ενώ  σύμφωνα με την Παγκόσμια τουριστική βιομηχανία Ταξιδιών  & Τουρισμού , το Συμβούλιο του Λιβάνου θα συμβάλει 4,3 δισεκατομμύρια οικονομία της χώρας το 2012.

Το Λιβανικό Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ξεκίνησε θετικά το 2012 και έχει παραβρεθεί σε όλες τις σημαντικές εκθέσεις ταξιδίου μέχρι σήμερα, όπως η  EMITT στην Κωνσταντινούπολη, όπου τιμήθηκε με το βραβείο EMITT για το «Καλύτερο Περίπτερο».

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κύριος Abboud ήταν παρών και στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, όπου, σε συνέντευξη τύπου συναντήθηκε με τους υπουργούς από την Ιορδανία και τη Ζάμπια.

Η παρουσία στην έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας ήταν επιτυχημένη για το Λίβανο, αφού το περίπτερο  προσέλκυσε τον κόσμο προβάλλοντας  και την παραδοσιακή λιβανέζικη κουζίνα, καθώς  ότι άλλο έχει να προσφέρει.

Ελπινίκη Τζουάνου