Τους προορισμούς με τις κορυφαίες πωλήσεις ταξιδίων πολυτελείας αποκάλυψε σε πρόσφατη μελέτη της η βρετανική εταιρεία Carrier, προβλέποντας παράλληλα τις βασικές τάσεις που θα επικρατήσουν στα ταξίδια το 2023.

Το 2022 η Ελλάδα κατέλαβε την 3η θέση στην κορυφαία πεντάδα των προορισμών με τα νησιά Μπαρμπέιντος να διατηρούν την πρωτιά.
Ωστόσο φέτος η Ελλάδα έπεσε μία θέση και βρίσκεται 4η στην κατάταξη για το 2023.
Πέρυσι οι αυξανόμενες πωλήσεις κατέταξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τέταρτα, με τις κρατήσεις να αυξάνονται κατά 48% και οι ΗΠΑ κατέλαβαν την 5η θέση.

Η κορυφαία πεντάδα προορισμών 2023

  • Νησιά Μπαρμπέιντος.
  • Μαλδίβες.
  • ΗΠΑ.
  • Ελλάδα.
  • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Πηγή: Carrier

Ταξίδια σε πόλεις ενδιάμεσους σταθμούς

Οι ειδικοί της Carrier προβλέπουν ότι οι ταξιδιώτες πολυτελείας θα παραμείνουν περισσότερο σε πόλεις που συνδέονται μεταξύ τους, όπως η Σιγκαπούρη και η Μπανγκόκ.

Ταξίδια με πολλαπλές εμπειρίες

Η Carrier προβλέπει ότι οι ταξιδιώτες πολυτελείας θα αναζητήσουν ταξίδια με πολλαπλές εμπειρίες ή και προορισμούς για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον χρόνο τους. Παραδείγματα περιλαμβάνουν την εξερεύνηση της Ινδονησίας, τις εμπειρίες bucket-list στη Ρουάντα και οδικά ταξίδια στην Καλιφόρνια.

Ταξίδια ζωής

Παρατηρείται αύξηση ερωτημάτων από οικογένειες που αναζητούν ένα ταξίδι που γίνεται μια φορά στη ζωή πριν τα μεγαλύτερα παιδιά πάνε στο Πανεπιστήμιο.