Οι ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση για κρουαζιέρες συνεχίζουν να στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στους ταξιδιωτικούς συμβούλους για βοήθεια, σύμφωνα με έρευνα σε περισσότερους από 1.300 πελάτες ταξιδιωτικής ασφάλισης της Allianz Partners.

Όπως διαπιστώθηκε η κράτηση κρουαζιέρας ήταν μια από τις κορυφαίες εργασίες για τους ταξιδιωτικούς συμβούλους που έκαναν κράτηση ταξιδιών για πελάτες της Allianz Partners.

  • Το 27% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι χρησιμοποίησαν ταξιδιωτικό σύμβουλο για να κάνουν κράτηση κρουαζιέρας.
  • Το 28% που συνεργάστηκε με ταξιδιωτικό σύμβουλο ήταν για να κλείσει αεροπορικά ταξίδια.

Ποιες ηλικίες χρησιμοποίησαν ταξιδιωτικό σύμβουλο

Οι πελάτες ηλικίας 55-84 ετών ήταν πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο για να κλείσουν μια κρουαζιέρα, με περίπου το ένα τρίτο των πελατών αυτής της ηλικιακής ομάδας να αναφέρει ότι είχε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να χειρίζεται το δρομολόγιο κρουαζιέρας.

Από την άλλη πλευρά, μόνο το 14% των πελατών ηλικίας 35-44 ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν ταξιδιωτικό σύμβουλο για να κλείσουν μια κρουαζιέρα.

Μετά τις κρουαζιέρες και τα αεροπορικά ταξίδια, η χρήση ταξιδιωτικού συμβούλου για κράτηση καταλύματος αναφέρθηκε από έναν στους πέντε ερωτηθέντες στην έρευνα, ενώ το 16% χρησιμοποίησε ταξιδιωτικό σύμβουλο για να κλείσει μια περιοδεία. Μόνο το 3% χρησιμοποίησε τον σύμβουλό του για κρατήσεις που σχετίζονται με ταξίδια, σύμφωνα με τη μελέτη.

Πρόσθετα κύρια σημεία της έρευνας περιλαμβάνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (91%) οι οποίοι δήλωσαν ότι θα ήταν εξαιρετικά έως κάπως πιθανό να αγοράσουν ξανά ταξιδιωτική ασφάλιση για το επόμενο ταξίδι τους.