Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ισχυρή ζήτηση για διακοπές all-inclusive στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνεται από την Γερμανία.

Ο Ιανουάριος ανακτά την παλιά του δυναμική ως ο κύριος μήνας κράτησης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για οικογένειες που θέλουν να εξασφαλίσουν τις καλοκαιρινές διακοπές των ονείρων τους νωρίς και σε καλές τιμές.

Στους top προορισμούς all-inclusive η Ελλάδα για τους Γερμανούς

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις κρατήσεις την καλοκαιρινή σεζόν της Travel Data Analytics (TDA) ιδιαίτερα έντονη είναι οι ζήτηση από τους Γερμανούς για κλασικούς προορισμούς all-inclusive όπως σε Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία και Αίγυπτο.

Μόνο η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχει σημειώσει αύξηση 52% στις κρατήσεις από την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 39% των καλοκαιρινών κρατήσεων μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την TDA.

Στα ύψη η ζήτηση για προσφορές all-inclusive

Η τάση επιβεβαιώνεται από την πρωτοπόρο της γερμανικής αγοράς TUI, με τον επικεφαλής της Stefan Baumert να επισημαίνει ότι «είναι εκπληκτικά υψηλή η ζήτηση για προσφορές all-inclusive. Οι πελάτες θέλουν να μάθουν πόσο θα κοστίσουν οι διακοπές στο τέλος».

Όπως εξήγησε σχετικά με την αυξημένη ζήτηση στα πακέτα διακοπών all-inclusive αυτή οφείλεται στο ότι «προσφέρουν πλήρη κάλυψη του προϋπολογισμού» και γι’ αυτό τον λόγο «όλοι οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες έχουμε προσανατολίσει εκεί την προσφορά μας».

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τις προτεραιότητες των Γερμανών, σύμφωνα με μελέτη της Forschungsgemeinschaft Urlaub und Reisen (FUR). Το αυξανόμενο κόστος στα ταξίδια και σε άλλους τομείς της ζωής είναι σημαντικές για τις ταξιδιωτικές αποφάσεις των Γερμανών.