Το σχέδιο δράσης για την τουριστική προβολή των Ιωαννίνων και την προσέλκυση επισκεπτών στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται λόγω της πανδημίας επεξεργάζεται ο δήμος Ιωαννιτών.

Ήδη, έχουν κατατεθεί οι προτάσεις στο υπουργείο Τουρισμού ενώ ο δήμος είναι σε επικοινωνία με τουριστικά γραφεία και αεροπορικές εταιρίες.
Το σχέδιο θα οριστικοποιηθεί μόλις ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής.

Η Ήπειρος και τα Γιάννινα, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα αποτελούν μέρος της τουριστικής προβολής που θα κάνει ο ΕΟΤ, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Δημήτρης Φραγκάκης απαντώντας σε επιστολή που είχε αποστείλει ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Ιωάννινα θα προβληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις επόμενες καμπάνιες του ΕΟΤ, θα διατεθεί προωθητικό υλικό των Ιωαννίνων και της Ηπείρου ενώ θα προγραμματιστούν κοινές δράσεις με το Δήμο Ιωαννιτών, με επίκεντρο τις τουριστικές ροές από την Κύπρο, την Αλβανία, το Ισραήλ και τη Βουλγαρία καθώς και τον σχολικό και τον οδικό τουρισμό.