Στην περιοχή της Σητείας περιηγήθηκε τις τελευταίες ημέρες η γνωστή ταξιδιωτική συγγραφέας, δημοσιογράφος κ. Ida Ferdinand από την Δανία. Η επίσκεψή της στο Νομό Λασιθίου σκοπό είχε την έρευνα και το με νέα στοιχεία εμπλουτισμό του ταξιδιωτικού οδηγού Κρήτης, που εκδίδεται στην Σκανδιναβία.

Η κ. Ferdinand συναντήθηκε στο Δήμο με τον Δήμαρχο Σητείας Θοδωρή Πατεράκη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας Γιάννη Κακουράκη. Συνομίλησαν για την περιοχή λαμβάνοντας σχετική ενημέρωση για όλα τα νέα δεδομένα, όπως το ρόλο του αεροδρομίου, αλλά και το ενταγμένο στο παγκόσμιο δίκτυο της Unesco Γεωπάρκο Σητείας, για το οποίο μάλιστα δεν έκρυψε το έντονο ενδιαφέρον της.

Σε δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ ανέφερε ότι ο ταξιδιωτικός οδηγός της Κρήτης, στο οποίο εργάζεται και εκδίδει, απευθύνεται σε Σκανδιναβούς εν δυνάμει ταξιδιώτες και ανανεώνεται κάθε τρία χρόνια. Επισκέπτεται λοιπόν τώρα μετά από τρία χρόνια εκ νέου την περιοχή προκειμένου να συλλέξει και να συμπεριλάβει τα νέα στοιχεία που υπάρχουν, δεδομένου ότι την περιοχή επισκέπτονται πλέον και Σκανδιναβοί ταξιδιώτες.

Η κ. Ferdinand καταγράφει αυτά που ζητούν οι επισκέπτες και αυτά που προσφέρει η περιοχή, παρουσιάζοντας όμως και την δική της οπτική, την πραγματική εικόνα, όπως η ίδια την εκλαμβάνει, ενός τόπου. Κατά την παραμονή της στην περιοχή της Σητείας επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την Ζάκρο, τη μονή Τοπλού, το φαράγγι του Ρίχτη, το Χαμέζι, τη Ζήρο, τον Ξερόκαμπο, το Μακρύ Γιαλό κι άλλες περιοχές.

Ο κ. Πατεράκης ανέφερε ότι «ζητούμενο είναι η στοχευμένη διαφήμιση και προβολή της περιοχής της Σητείας. Δεχτήκαμε λοιπόν με χαρά την συνάντηση με την κ. Ferdinand για να συζητήσουμε, να δούμε τί ακριβώς θέλουν οι επισκέπτες και πώς να το αναδείξουμε περισσότερο στη συνέχεια. Εκείνο που μας χαροποιεί είναι ότι αυτό το οποίο στοχεύουμε να αναδείξουμε για την περιοχή μας, είναι αυτό που επιζητούν. Άρα, λειτουργήσαμε σωστά.

Επίσης οι στοχευμένες κινήσεις επέφεραν αποτέλεσμα, δηλαδή εστιάσαμε στη Σκανδιναβία και βλέπουμε ότι συνεχώς αυξάνεται η κίνηση από την περιοχή. Θεωρούμε λοιπόν ότι η Σητεία πρέπει να φιλοξενείται και στο νέο οδηγό, με τα νέα δεδομένα της, όπως έχουν διαμορφωθεί, δηλαδή το αεροδρόμιο, που δίδει την δυνατότητα στους επισκέπτες από οποιαδήποτε χώρα της Σκανδιναβίας σε τρεις, τέσσερις ώρες το πολύ να φθάνουν στον προορισμό τους και σε μία ώρα εν συνεχεία να απολαμβάνουν το κολύμπι τους στη θάλασσα».

Πηγή : anatolh.com