Η International Congress and Convention Association (ICCA) ανακοίνωσε ότι το 63ο Συνέδριό της έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2024, στο Άμπου Ντάμπι.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο του Άμπου Ντάμπι (ADNEC), έκτασης 133.000 τετραγωνικών μέτρων, μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση που έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί διεθνείς συγκεντρώσεις αυτής της κλίμακας.

Η απόφαση για την επιλογή του Άμπου Ντάμπι ήρθε μετά από μια εις βάθος εξέταση πολλών «εξαιρετικών προσφορών υψηλών προδιαγραφών», σύμφωνα με αξιωματούχους της ICCA. Η πρωτεύουσα επιλέχθηκε για τον μοναδικό συνδυασμό νεωτερικότητας, φιλοξενίας και εξαιρετικής υποδομής, συμπεριλαμβανομένων των συγκοινωνιών και των ξενοδοχειακών καταλυμάτων πρώτης κατηγορίας.

Ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων για έμπνευση

Το ADNEC θα χρησιμεύσει ως χώρος πολλαπλών χρήσεων με στόχο να εμπνεύσει τους αντιπροσώπους μέσω των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων και τεχνολογίας του.

Ο Senthil Gopinath, Διευθύνων Σύμβουλος της ICCA , δήλωσε: «Η ICCA αναγνωρίζει πώς το Άμπου Ντάμπι κατανοεί τον μετασχηματιστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν τα μεγάλα διεθνή γεγονότα και πώς οι εκπρόσωποι που συγκεντρώνονται από όλο τον κόσμο μπορούν να συναντηθούν, να μοιραστούν».

Το Συνέδριο στοχεύει να προσφέρει πολλές ευκαιρίες για δικτύωση, με έμφαση στη βιωσιμότητα και τη συνεργατική ανάπτυξη. “Το 63ο Συνέδριο της ICCA που διοργανώνεται σε αυτήν την πολύ σύγχρονη μητρόπολη υπόσχεται να είναι ένα γεγονός ορόσημο”, πρόσθεσε ο Gopinath.

Το Όραμα του Άμπου Ντάμπι 2030

Η εκδήλωση επιδιώκει επίσης να συμβάλει στο Όραμα 2030 του Άμπου Ντάμπι, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που εστιάζει στη βιωσιμότητα, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας. Αυτό ευθυγραμμίζεται με το πάθος της ICCA για την ανατροφή νέων επαγγελματιών που εισέρχονται στον κλάδο των Συναντήσεων, Κινήτρων, Συνεδρίων και Εκθέσεων (MICE).

Τοπική και Περιφερειακή Υποστήριξη

Το Συνέδριο είναι αποτέλεσμα στρατηγικών συνεργασιών με τοπικούς και περιφερειακούς εταίρους. Ο HE Saleh Mohamed Al Geziry, Γενικός Διευθυντής Τουρισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού – Άμπου Ντάμπι , δήλωσε: «Είναι τιμή μου που μπορώ να φιλοξενήσω το Συνέδριο της ICCA στο Άμπου Ντάμπι, το οποίο καταδεικνύει την ανάπτυξη του εμιράτου ως προορισμός MICE. ”

Ο Al Geziry τόνισε ότι η επιτυχημένη προσφορά «κατέστη δυνατή χάρη στη συλλογική υποστήριξη από βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς όπως η ADNEC καθώς και άλλοι τοπικοί και περιφερειακοί εταίροι».

Ένας αναπτυσσόμενος προορισμός Mice

Μέσω αυτών των συνεργασιών, το Άμπου Ντάμπι στοχεύει να εδραιώσει τη φήμη του ως δυναμικού κόμβου για τον τομέα MICE. «Προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών χώρων, ξενοδοχείων και επιλογών πολιτισμού, αναψυχής και ψυχαγωγίας όλο το χρόνο, προσφέρουμε ταξιδιωτικές και επαγγελματικές εμπειρίες για όλους τους επισκέπτες του MICE», κατέληξε ο Al Geziry.

Το 63ο Συνέδριο της ICCA υπόσχεται να θέσει ένα νέο πρότυπο στις διεθνείς εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας το Άμπου Ντάμπι ως έναν παγκόσμιο προορισμό MICE έτοιμο για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του μέλλοντος.