Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στην περιοχή Χουδέτσι του Δήμου Αρχάνων Αστερουσίων βρίσκεται ήδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Κρήτη έφτασε με απευθείας πτήση από τη Γαλλία, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά τον σεισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Αρκαλοχώρι, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο παλιό τμήμα της κωμόπολης, όπου βρίσκονται τα περισσότερα από τα κτίρια στα οποία έχουν καταγράφει σοβαρές ζημιές.

Ο πρωθυπουργός αφού συνομίλησε με κατοίκους πήγε στο Συντονιστικό Κέντρο που έχει στηθεί στον αύλειο χώρο δημοτικού σχολείου στο Αρκαλοχώρι.

Ο κ. Μητσοτάκης, ενημερώνεται για την κατάσταση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανιδη, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, τον περιφερειάρχη Κρήτης και τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος.

Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να ανακοινώσει δέσμη μέτρων για τους πληγέντες από τον σεισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η στήριξη που θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25 με 30 εκατ. ευρώ. Μακροπρόθεσμες ενισχύσεις θα ανακοινωθούν μετά τις αυτοψίες.

Κλινοσκεπάσματα στέλνει στους σεισμοπαθείς ο Βασίλης Κικίλιας

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ζήτησε από τη Διοίκηση του ΙΕΚ Τουριστικής Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης του Υπουργείου Τουρισμού, να διατεθούν τα κλινοσκεπάσματα που βρίσκονται στις αποθήκες του, μέσω των Δήμων της περιοχής, για την κάλυψη αναγκών των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό.

Ήδη, τα πρώτα κλινοσκεπάσματα παραδόθηκαν το μεσημέρι στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων.

Υπενθυμίζεται πώς το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην άμεση διάθεση 90 δωματίων, σε πρώτη φάση, σε ξενοδοχεία της περιοχής Ηρακλείου Κρήτης, για τους σεισμοπαθείς.