Aπό τις 8 έως τις 10 Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθεί στο Γιορκσάιρ το παγκόσμιο workshop ExploreGB, του VisitBritain.

Εκατοντάδες διεθνείς αγοραστές της βιομηχανίας ταξιδιών από όλες τις χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Κίνας και της Βραζιλίας, θα συναντήσουν ταξιδιωτικούς προμηθευτές από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ExploreGB παρέχει στους Βρετανούς προμηθευτές ταξιδίων και στους τοπικούς προορισμούς μια πολύτιμη ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε εκατοντάδες διεθνείς αγοραστές και να συνεργαστούν με τις παγκόσμιες αγορές, ενισχύοντας τους αριθμούς επισκεπτών και τα οικονομικά οφέλη από τον τουρισμού σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκτός από τις χιλιάδες επαγγελματικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται, οι αγοραστές θα παρακολουθήσουν σεμινάρια και εκδηλώσεις δικτύωσης για να ενισχύσουν τις γνώσεις τους για το Ηνωμένο Βασίλειο ως τουριστικό προορισμό.

Οι εκπρόσωποι θα δοκιμάσουν επίσης τα τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες από πρώτο χέρι με εκπαιδευτικά ταξίδια σε προορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Το περασμένο έτος ήταν ρεκόρ για τον εισερχόμενο τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπήρξαν 39,2 εκατομμύρια αφίξεις ξένων στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017, αυξημένες κατά 4%, με τους επισκέπτες να ξοδεύουν 24,5 δις λίρες, ποσό αυξημένο κατά 9%.