Επίσκεψη στο εργοτάξιο του οδικού έργου Τρίπολη – Άστρος πραγματοποίηση σήμερα ,Τετάρτη, ο  Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας – Βουλευτής Ηρακλείου  Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

augenakistripoli1

Ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε το εργοτάξιο με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ  Τίμο Κατσίμπο, τον Προέδρο της Τοπικής Γρηγόρη Παινέση και τον Πολιτικού Μηχανικού Παναγιώτη Γιαννιό, ενώ ενημερώθηκε για την πορεία των έργων και την ολοκλήρωση της γέφυρας.

Στη συνέχεια ο Τομεάρχης Υποδομών της Ν.Δ. επισκέφθηκε το εργοτάξιο «Λιμένα Παραλίου Άστρους»  με τον Δήμαρχο Άστρους, Παναγιώτη Μαντά, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών.

augenakistripoli

Ο κ. Λ. Αυγενάκης ερωτώμενος από τοπικά ΜΜΕ δήλωσε: «Οι ανεπαρκείς υποδομές αποτελούν σημαντική αιτία της απώλειας της ποιότητας ζωής. Αυτό ανάγει τη σημασία των υποδομών από μια καλή επένδυση σε μια ηθική και οικονομική επιταγή. Η ανάπτυξη των υποδομών βέβαια είναι ένα ζωτικής σημασίας συστατικό για την ενθάρρυνση της οικονομικής ανάπτυξης, την ενίσχυση της παραγωγικότητας και την τόνωση της οικονομίας μιας περιοχής. Αυτές τις δύο παραμέτρους των υποδομών πρέπει να έχουμε κατά νου όταν σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα υποδομών».

Παράλληλα,σήμερα βρέθηκε και στο νομό Λακωνίας όπου  πραγματοποίησε επισκέψεις σε έργα και συναντήσεις με τοπικούς φορείς στελέχη οργανισμών, τοπικής αυτοδιοίκησης και στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης πραγματοποίησε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κα Αδαμαντία Τζανετέα, η οποία τον ενημέρωσε για την εξέλιξη των έργων υποδομής του Νομού, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ. κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ κ. Κυριάκος Διαμαντάκος και ο κ. Χρόνης Ινιωτάκης, μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Ακολούθως ο κ. Λ. Αυγενάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του ΤΕΕ και τον Πρόεδρο κ. Θοδωρή Βερούτη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το εργοτάξιο στο «Λιμάνι Γυθείου» με τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρο Ανδρεάκο, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Λακωνίας.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης σε δηλώσεις τόνισε: «Είναι σημαντικό τα περιορισμένα κονδύλια που υπάρχουν, να τα αξιοποιήσουμε σε υποδομές που θα παρέχουν τη μέγιστη απόδοση, είτε πρόκειται για οικονομική είτε κοινωνική. Πρέπει να δώσουμε αξία και στο τελευταίο ευρώ που διαθέτει η χώρα μας. Ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας είναι να εκτιμηθεί το κόστος σε σχέση με το αναμενόμενο όφελος ενός έργου υποδομής, ειδάλλως έχουμε περιττές αυξήσεις σε φόρους ή τέλη, που τελικά επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο.»