Αντιπροσωπεία του Δήμου Ζακύνθου με επικεφαλής το Δήμαρχο αναχωρεί την ερχόμενη εβδομάδα για το Ισραήλ προκειμένου να έχει επαφές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Κατά την παραμονή τους εκεί θα υπογραφούν πρωτόκολλα συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου και τους πολιτισμού-τουρισμού και μάλιστα σε συνέχεια επίσκεψης που είχε γίνει στο νησί το Νοέμβριο του 2016, όταν ήλθε εδώ ο Δήμαρχος της πόλης Qiryat Bialik, ο Eli Dukorsky.

Η ζακυνθινή αντιπροσωπεία  θα βρεθεί στο Ισραήλ από 16 έως 19 Απριλίου και στις 20 Απριλίου θα επ ιστρέψει στη Ζάκυνθο. Μεταξύ άλλων θα γίνουν συναντήσεις με το Δήμαρχο Eli Dukorsky και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται πως το ταξίδι αυτό είναι συνέχεια της αδελφοποίησης που έγινε μεταξύ του Δήμου Ζακύνθου και του Δήμου της πόλης Qiryat Bialik του Ισραήλ τα τέλη του 2016 και όλες αυτές οι επαφές έχουν ως βάση τους τη διάσωση των Εβραίων της Ζακύνθου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τις ναζιστικές θηριωδίες. Την εποχή εκείνη μαζί με την αντιπροσωπεία από το Ισραήλ ήλθε στη Ζάκυνθο και η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, η Ίριτ Μπεν Άμπα η οποία μεταξύ άλλων επισκέφθηκε το Εβραϊκό νεκροταφείο και το χώρο της παλιάς συναγωγής.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου της Ζακύνθου είναι έτοιμη για το ταξίδι και την υπογραφή συμφωνιών σε διάφορους τομείς  με την κατάλληλη προετοιμασία που πρέπει να γίνει στον τουρισμό και τον πολιτισμό.