Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Χίθροου διακίνησε 37 εκατομμύρια επιβάτες το πρώτο εξάμηνο του έτους, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις πιο πολυσύχναστες ημέρες που έχουν καταγραφεί, αλλά εξακολουθεί να παραμένει στο «κόκκινο».

Ο συνολικός αριθμός επιβατών εξακολουθεί να παραμένει «συνεπώς κάτω» από τα προ την πανδημία επίπεδα, με την κρίση κόστους ζωής «ένα σημαντικό αντίθετο άνεμο» για τη ζήτηση για το δεύτερο εξάμηνο.

Οι προσαρμοσμένες ζημιές προ φόρων για την περίοδο έως τις 30 Ιουνίου μειώθηκαν περισσότερο από το ήμισυ σε ετήσια βάση σε 139 εκατομμύρια λίρες από 321 εκατομμύρια.

Το Χίθροου διαμαρτυρήθηκε ότι παρέμεινε ζημιογόνο λόγω του ότι η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας έθεσε «πολύ χαμηλό» περιθώριο εσόδων στον τελευταίο ρυθμιστικό διακανονισμό για τα επόμενα πέντε χρόνια για να δημιουργήσει επαρκή ταμειακή ροή, μια απόφαση που τώρα υπόκειται σε προσφυγή στον Ανταγωνισμό και Αρχή Αγοράς (CMA).

Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε ότι «αναμένουμε το αποτέλεσμα της έκκλησης CMA, ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε την επόμενη φάση της επένδυσης μας για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες».

Τα σχέδια για βελτιώσεις εμπειρίας επιβατών ύψους έως και 3,7 δις λιρών περιλαμβάνουν:

  • Αντικατάσταση του συστήματος αποσκευών του Terminal 2.
  • Εξορθολογισμό της ασφάλειας σε όλους τους τερματικούς σταθμούς.

Το Χίθροου πρόσθεσε ότι «προσφέρουμε εξαιρετική εξυπηρέτηση επιβατών.
Σχεδόν όλοι οι επιβάτες περιμένουν λιγότερο από πέντε λεπτά στην ασφάλεια καθώς ξεκινά η καλοκαιρινή αιχμή.

Έχουμε επίσης συμφωνήσει τώρα σε μια δίκαιη συμφωνία αμοιβής δύο ετών για όλους τους συναδέλφους της πρώτης γραμμής».

Το δίκτυο του αεροδρομίου αυτό το καλοκαίρι εξυπηρετεί περισσότερους από 225 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων 12 δρομολογίων προς αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τη μείωση των τελών των αεροπορικών εταιρειών εσωτερικού.

Το Χίθρρου προσφέρει 248 καθημερινές πτήσεις προς 31 προορισμούς των ΗΠΑ. Πλέον συνδέεται καλύτερα με την Ινδία και την Κίνα από άλλους ευρωπαϊκούς κόμβους.

Η British Airways ξεκίνησε ένα νέο δρομολόγιο προς το Σινσινάτι, η JetBlue πρόσθεσε μια άλλη υπηρεσία στη Νέα Υόρκη και η νοτιοαμερικανική αεροπορική εταιρεία Latam ξεκινά νέα απευθείας σύνδεση με τη Λίμα στο Περού.