espaΗ πορεία υλοποίησης των έργων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής και οι δράσεις που απαιτούνται για την επιτάχυνση της απορρόφησης των Κοινοτικών πόρων συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κυριακός Βιρβιδάκης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Γιώργος Γιαννούσης με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό.

Ειδικότερα, στη συνάντηση εξετάσθηκαν:
-Τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, που υλοποιούνται με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ. Διαπιστώθηκε ότι παρά τις δυσχέρειες οι διαγωνισμοί εξελίσσονται ικανοποιητικά. Υπουργείο και Περιφέρεια συμφωνούν για την αναγκαιότητα υλοποίησης των έργων και θα βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία για την επίτευξη του στόχου αυτού.
-Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου – Παιανίας που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας αλλά αντιμετωπίζει δικαστικές εκκρεμότητες.
-Έργα αρμοδιότητας της γενικής γραμματείας Μεταφορών στην Αττική, στα οποία περιλαμβάνονται η επέκταση του τραμ, το λιμάνι του Λαυρίου, σιδηροδρομικά έργα κ.α.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συχνή επισκόπηση των εξελίξεων προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η υλοποίηση του ΠΕΠ Αττικής. Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κυριακός Βιρβιδάκης επεσήμανε τα εξής:

«Η επιτάχυνση της απορρόφησης Κοινοτικών πόρων αποτελεί βασική προτεραιότητα, όχι μόνο για την επίτευξη των ιδιαίτερα φιλόδοξων στόχων που έχουν τεθεί για το 2013 αλλά και για τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας. Η συνεργασία με όλες τις Περιφέρειες της χώρας, που υλοποιούν σημαντικό τμήμα του προϋπολογισμού του ΕΣΠΑ, θα συνεχιστεί».