Σύνταξη: tourismtoday.gr

Έρευνα ξεκινά η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου για την προγραμματισμένη εξαγορά της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Air Europa -ύψους 500 εκατ. ευρώ- από την IAG.

Η CMA θα εξετάσει εάν η συμφωνία θα βλάψει τον ανταγωνισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και ανακοίνωσε ότι έχει προθεσμία έως τις 19 Ιανουαρίου για την αρχική απόφαση της έρευνας.

Η μητρική της British Airways η IAG ανακοίνωσε σχέδια να αγοράσει την Air Europa για 1 δις ευρώ το 2019. Αλλά η τιμή μειώθηκε στο μισό φέτος, μετά τον αντίκτυπο της κρίσης του Covid στην αεροπορική βιομηχανία.

Ο όμιλος έχει ήδη προσφέρει παραχωρήσεις για την αντιμετώπιση των αντιμονοπωλιακών ανησυχιών της ΕΕ σχετικά με τη συμφωνία, αν και δεν δόθηκαν λεπτομέρειες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μια εις βάθος έρευνα τον περασμένο Ιούνιο. Εν μέσω ανησυχιών ότι η συμφωνία θα μείωνε τον ανταγωνισμό στα ισπανικά δρομολόγια εσωτερικού και στα διεθνή δρομολόγια από και προς την Ισπανία.

Η εξαγορά, είχε προκαλέσει αντιδράσεις από το σωματείο Unite για θέσεις εργασίας και από ανταγωνιστές αερομεταφορείς.

«Θα συνεργαστούμε με την CMA, δήλωσε η IAG. Η διαδρομή Λονδίνο-Μαδρίτη είναι άκρως ανταγωνιστική και αποτελεί ήδη μέρος της διαδικασίας έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».