Για το Νταβός της Ελβετίας αναχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων αρκετοί αρχηγοί κρατών και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, αναμένεται φέτος σύμφωνα με πληροφορίες να ξεπεράσουν τις 3​.​000.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος με ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, καθώς επίσης με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Στο επίκεντρο της συνάντησής του με την κ. Λαγκάρντ, αναμένεται να βρεθεί – σύμφωνα με πληροφορίες- η επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας και το ζήτημα του χρέους, με το ΔΝΤ έχει να εκφράσει επανειλημμένα την ανάγκη να υπάρξει μια στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητά του.

Σε αντίστοιχο πλαίσιο, αναμένεται να κινηθεί και η συνάντηση με τον επίτροπο Μοσκοβισί, με τη συζήτηση κατά τις ίδιες πληροφορίες να προσανατολίζεται στα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν στην ασφαλή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα.

Αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβόρκοβιτς καθώς και με τον Κροάτη πρωθυπουργό Αντρέι Πλένκοβιτς, σε διμερείς συναντήσεις, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Φόρουμ.

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσει για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια.