Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στο διευρυνόμενο Διεθνές Δίκτυο Βιώσιμων Παρατηρητηρίων (INSTO) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) εντάσσεται το Παρατηρητήριο Τουρισμού της Βαρκελώνης (BTO).
Το BTO θα εργαστεί για να οδηγήσει τον κλάδο, σε μεγαλύτερη βιωσιμότητα.

Όπως και με άλλα μέλη της πρωτοβουλίας INSTO, το παρατηρητήριο θα παράσχει δεδομένα και αναλύσεις. Αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να καθοδηγήσουν τη λήψη αποφάσεων βάσει στοιχείων.

Και θα βοηθήσουν τον προορισμό της Βαρκελώνης να αντιμετωπίσει καλύτερα την ανάκαμψη του τουρισμού.
Μακροπρόθεσμα με τον μεγάλο αριθμό τουριστών, θα διασφαλίσει τη διαχείριση του τομέα με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο.

«Ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο, το Παρατηρητήριο μπορεί να βοηθήσει τη Βαρκελώνη να διαχειριστεί καλύτερα τον τουριστικό της τομέα, να ανακάμψει και να αναπτυχθεί πιο βιώσιμα προς όφελος των επισκεπτών και των κατοίκων», σχολίασε ο Zurab Pololikashvili Γενικός Γραμματέας του UNWTO.

Για την Turisme de Barcelona, ​​η ανάπτυξη «ενισχύει τη σημασία του διεθνούς ρόλου της Βαρκελώνης στον τομέα της τουριστικής γνώσης. Και μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο προς την αειφορία σε ολόκληρο τον κλάδο μας».

Σύμφωνα με τον κ. Xavier Marcé, Σύμβουλο Τουρισμού και Δημιουργικών Βιομηχανιών του Δημαρχείου της Βαρκελώνης, το να είσαι μέλος του δικτύου «θα βοηθήσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης να λάβει αποφάσεις βάσει δεδομένων για την επίτευξη των στόχων διαχείρισης της οικονομίας των επισκεπτών εντός των παραμέτρων της βιωσιμότητας της τοπικής οικονομίας, καθώς και της αύξησης της απόδοσης και των οφελών για τους πολίτες».

Το Επαρχιακό Συμβούλιο της Βαρκελώνης, σημείωσε την «ανάγκη σύνδεσης της πόλης της Βαρκελώνης με την υπόλοιπη επαρχία της Βαρκελώνης υπό την έννοια του Προορισμού Βαρκελώνη για να αναλυθεί η ευρύτερη πραγματικότητα της τουριστικής δραστηριότητας».

Σχετικά με το INSTO

Το Διεθνές Δίκτυο Παρατηρητηρίων Αειφόρου Τουρισμού του UNWTO (INSTO) δημιουργήθηκε το 2004 με κύριους στόχους:

  • Να υποστηρίξει τη συνεχή βελτίωση της βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας στον τουριστικό τομέα μέσω συστηματικής, έγκαιρης και τακτικής παρακολούθησης των τουριστικών επιδόσεων.
  • Τη σύνδεση αποκλειστικών προορισμών, βοηθώντας τους για την ανταλλαγή και τη βελτίωση της κατανόησης σχετικά με τη χρήση των πόρων σε ολόκληρο τον προορισμό.
  • Την υπεύθυνη διαχείριση του τουρισμού.