Συζητείται την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν στις 23.1.2015 ο Δήμος Κέρκυρας, ο Δικηγορικός Σύλλογος και το Περιφερειακό Τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την υπόθεση του αεροδρομίου.

Ειδικότερα, ο Δήμος, ο Δικηγορικός Σύλλογος και το Τεχνικό Επιμελητήριο ζητούν  την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί  μέχρι την κατάθεση της αίτησης, και συγκεκριμένα: α)   της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία το ΤΑΙΠΕΔ απέκτησε δικαίωμα παραχώρησης του αεροδρομίου της Κέρκυρας, β) της πρόσκλησης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ και γ)  της πράξης  κατακύρωσης του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ με την οποία ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής η FRAPORT AG – SLENTEL LTD. Ζητούν, επίσης,  την  ακύρωση κάθε πράξης, προγενέστερης ή μεταγενέστερης,   για την παραχώρηση, μίσθωση ή πώληση των αεροδρομίων της χώρας μεταξύ των οποίων και της Κέρκυρας.

Οι  αιτούντες επικαλούνται σειρά λόγων, μεταξύ των οποίων η δημιουργία μονοπωλίου, λόγοι δημοσίου συμφέροντος, παραβίαση της Ενωσιακής Νομοθεσίας και παραβίαση άρθρων του Συντάγματος.