Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στην μάχη κατά του υπερτουρισμού (overtourism) η Αγγλία εξετάζει τις επιπτώσεις από τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις διακοπών.
Στόχος είναι να βελτιώσει την αγορά αλλά και τις συνθήκες για όσους ζουν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα εξετάζει τον αντίκτυπο από την αύξηση στις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις διακοπών. Και περιλαμβάνει ελέγχους των εγκαταστάσεων για να διασφαλιστεί ότι τηρούνται οι κανονισμοί σε τομείς όπως η υγεία και η ασφάλεια, ο θόρυβος και η αντικοινωνική συμπεριφορά των τουριστών.

Μια πρόσκληση για αποδεικτικά στοιχεία θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να συγκεντρώσει πληροφορίες «για να ενημερώσει σχετικά με τα μελλοντικά βήματα».

Θέλει να ακούσει τις απόψεις όλων των μερών, συμπεριλαμβανομένων των οικοδεσποτών, των διαδικτυακών πλατφορμών, των επιχειρήσεων καταλυμάτων και των τοπικών αρχών τις επόμενες 12 εβδομάδες.

«Έχουμε δει τεράστια ανάπτυξη στη γκάμα των διαθέσιμων καταλυμάτων διακοπών τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Nigel Huddleston.

Θέλουμε να αποκομίσουμε τα οφέλη από την έκρηξη των βραχυπρόθεσμων ενοικιαζόμενων διακοπών, προστατεύοντας παράλληλα τα κοινοτικά συμφέροντα και διασφαλίζοντας ότι η Αγγλία έχει τουριστικά καταλύματα υψηλής ποιότητας.

Αν και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, αυτή η αναθεώρηση θα μας βοηθήσει να βρούμε τις επιλογές που πρέπει να εξετάσουμε, ώστε να προστατεύσουμε τις δημοφιλείς κοινότητες μας και την ακμάζουσα βιομηχανία διακοπών».