Ποσοστό άνω του 60% των επιπέδων του 2019 καταγράφουν οι κρατήσεις ξενοδοχείων παγκοσμίως. Αυτό αναφέρει ο ιδρυτής του SiteMinder, Mike Ford.

Οι Ευρωπαίοι επαναπροσδιορίζουν το «καλοκαίρι»

Στην Ευρώπη υπάρχει συσσωρευμένη ζήτηση για ταξίδια πέραν της καλοκαιρινής περιόδου. Δεκαέξι από τις 17 ευρωπαϊκές χώρες του World Hotel Index ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τον παγκόσμιο μέσο όρο για κρατήσεις ξενοδοχείων.

Εν τω μεταξύ, ξενοδοχεία στην Ισλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία λαμβάνουν περισσότερες κρατήσεις ξενοδοχείων τώρα από ό, τι πριν από δύο χρόνια.

Η απόδοση της Ισπανίας, είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη. Θα μπορούσε κάλλιστα να αντιπροσωπεύει την πρώτη μελέτη περίπτωσης στον κόσμο για το πώς τα ταξίδια μπορούν να συνυπάρχουν επιτυχώς παράλληλα με τις επικείμενες απειλές.

Οι ταχύτερα ανερχόμενοι είναι στην Ασία

Στην Ασία, οι όγκοι κρατήσεων στα ξενοδοχεία παραμένουν χαμηλοί συνολικά. Ωστόσο σε ορισμένες αγορές αυξάνονται σχετικά πιο γρήγορα από οπουδήποτε στον κόσμο.

Μετά από τέσσερις μήνες, η Ινδονησία βρίσκεται και πάλι πάνω από το 50% των επιπέδων ξενοδοχειακών κρατήσεων για το 2019.

Η Μαλαισία γνώρισε απότομο άλμα στις κρατήσεις στο 34% των επιπέδων του 2019. Το εν λόγω ποσοστό στις αρχές του μήνα ήταν κάτω από το 10%.

Αντίστοιχα οι ξενοδοχειακές κρατήσεις στην Ταϊλάνδη, αυξήθηκαν από το 10% των επιπέδων του 2019 στις αρχές Αυγούστου, στο 27%.

Στον Ειρηνικό, τα Φίτζι έχουν επίσης μια μικρή, αλλά σημαντική αύξηση των κρατήσεων. Το αρχιπέλαγος, στοχεύει τώρα στην ημερομηνία επαναλειτουργίας της 1ης Νοεμβρίου.

Η Βόρεια και η Κεντρική Αμερική δείχνουν σταθερότητα

Παρά τη συνεχιζόμενη παρουσία του στελέχους Δέλτα, η Βόρεια και η Κεντρική Αμερική παραμένουν δύο από τις πιο σταθερές περιοχές στο World Hotel Index του SiteMinder.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η δυναμική κράτησης ξενοδοχείων παρέμεινε μεταξύ 70% και 90% των επιπέδων του 2019 από τον Απρίλιο.

Στον Καναδά, παρέμεινε πάνω από το 75% των επιπέδων του 2019 από τον Ιούλιο.

Στο Μεξικό, το οποίο σήμερα ηγείται της περιοχής, η δυναμική παρέμεινε πάνω από το 80% των επιπέδων του 2019 από τα μέσα Μαρτίου.

Οι ταξιδιώτες ζουν μέρες, όχι μήνες, μπροστά

Γνωρίζουμε από την πρόσφατη έρευνα του Changing Traveller Report ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι προς το παρόν για ταξίδια.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να βλέπουμε τις κρατήσεις να διατηρούνται για όσο διάστημα τα άτομα είναι σε θέση να το κάνουν.