Στο “χαρτοφυλάκιο” της αλυσίδας διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain περνά το Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι. Η συμφωνία- όπως λένε οι πληροφορίες- αφορά στην τουριστική εκμετάλλευση για έξι χρόνια της πολυτελούς πεντάστερης μονάδας, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας της επιχείρησης και την άνοδο της επισκεψιμότητας.

Το Nikki Beach, δυναμικότητας 66 δωματίων που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014, ήταν το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα της αλυσίδας πολυτελών lifestyle boutique ξενοδοχείων Nikki Beach Hotels & Resorts και το πρώτο Nikki Beach Resort & Spa στον κόσμο. Το ύψος της επένδυσης έφτανε τα 20 εκατ. ευρώ και τις εργασίες ανακατασκευής είχε αναλάβει η Dolphin Capital. Ωστόσο, η  Dolpin Capital Investors, προς αναζήτηση ρευστότητας για την ανάπτυξη των “ώριμων” έργων, ανακοίνωσε πριν από περίπου ένα χρόνο πως στα προς παραχώρηση περιουσιακά της στοιχεία περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και το 25% που ελέγχει στο τουριστικό συγκρότημα Nikki Beach Resort.

Η HotelBrain από την άλλη πλευρά ειδικεύεται στη διαχείριση και την ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Μέχρι σήμερα έχει υπογράψει συμβόλαια με περισσότερα από 180 μονάδες σε πάνω από 60 προορισμούς σε επτά χώρες (Τουρκία, Λίβανο, Κύπρο, Σερβία, Μαυροβούνιο, Αυστρία και πρόσφατα στην Ιταλία). Στην Ελλάδα, από όπου ξεκίνησε πριν από δεκαεπτά χρόνια ως μία μικρή εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων στη Σαντορίνη, έχει επίσης σημαντική παρουσία στη Μύκονο και στην Κρήτη. Σύμφωνα δε με τη διοίκηση του ομίλου, από φέτος επεκτείνεται και στην εκμετάλλευση μεγαλύτερων ξενοδοχείων, όπως το Cretan Pearl Resort & Spa στην Κρήτη και το Ammos Resort στην Κω. Επίσης, η εταιρεία είναι πολύ κοντά στην σύναψη συμφωνίας για μακροχρόνια εκμετάλλευση τριών μεγάλης κλίμακας ξενοδοχειακών μονάδων σε Κέρκυρα και Ρόδο.

Ο όμιλος αναλαμβάνει όλες τις φάσεις της ανάπτυξης ενός ξενοδοχείου σε στενή συνεργασία με την ιδιοκτήτρια εταιρεία ή και τους επενδυτές, με στόχο τη σωστή τοποθέτηση ή επανατοποθέτηση του ξενοδοχειακού προϊόντος στην τουριστική αγορά. Όπως λέει το ρεπορτάζ, αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθηθεί και στην περίπτωση του Nikki Beach.

Τον Απρίλιο του 2015 η HotelBrain πέτυχε συμφωνία με το επενδυτικό κεφάλαιο SouthBridge Europe, βασικός επενδυτής του οποίου αποτελεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο προχώρησε στη σύσταση της θυγατρικής εταιρείας HotelBrain Capital. Η τελευταία μέσω της επένδυσης κεφαλαίων, καθώς και με την αναβάθμιση τους, στοχεύει στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της εμπορικής αξίας τους. Η Hotelbrain Capital διαθέτει ήδη στο δυναμικό της  είκοσι τέσσερα ξενοδοχειακά καταλύματα ανά την Ελλάδα έχοντας ως στόχο την απόκτηση εξήντα καταλυμάτων μέσα στην επόμενη 3ετία.

Ο συνολικός τζίρος των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται ο όμιλος της HotelBrain έφτασε πέρσι τα 97,1 εκατ. ευρώ από 72,8 εκατ. ευρώ το 2015.

Πηγή : www.capital.gr