Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ανοδο 17% κατέγραψαν οι ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Βρυξελλών φθάνοντας τα 22,2 εκατομμύρια, το 2023. Ο αερολιμένας σημείωσε επίσης αύξηση 7% στον αριθμό των πτήσεων, φτάνοντας τις 192.257, σύμφωνα με την Brussels Airport Company.

Σχεδόν 1,6 εκατομμύρια από αυτούς τους επιβάτες πέρασαν από το αεροδρόμιο μόνο τον Δεκέμβριο στο +10% εκατό σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.
Οι 10 πρώτες χώρες με τους περισσότερους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν η Ισπανία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ελβετία, η Τουρκία, το Μαρόκο, η Γαλλία και η Πορτογαλία.

Το 2023 σηματοδότησε μια συνεχιζόμενη ανάκαμψη μετά την πανδημία στην οποία συνέβαλε το τμήμα αναψυχής, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών διακοπών και των επισκέψεων σε οικογένεια και φίλους.

Τα επαγγελματικά ταξίδια αυξήθηκαν, αλλά τα ταξίδια από και προς την Ασία δεν έχουν ανακάμψει πλήρως. Η ακύρωση των πτήσεων προς το Ισραήλ από τον Οκτώβριο επηρέασε τον κόμβο.

Το 2023, ο αριθμός των επιβατών μετεπιβίβασης αυξήθηκε 21%. Η πλειονότητα τους ήταν από την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, το Μαρόκο και Ηνωμένο Βασίλειο.

Οσον αφορά στο συνολικό φορτίο, παρουσίασε μείωση 10% με μεταφορά φορτίου 700.846 τόνων.