Στο 1ο Ελληνικό Τουριστικό Workshop που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης σε μια προσπάθεια να χαρτογραφήσει νέες αγορές, να προσελκύσει νέους επισκέπτες και να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του νησιού .

riant-kriti4

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση ελληνικών προορισμών και τουριστικών προϊόντων σε ένα επιλεγμένο κοινό που αποτελείτο από τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις και μέσα ενημέρωσης.

riant-kriti2

Πραγματοποιήθηκαν επίσης επαφές των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν, με τους κατά τόπους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

riant-kriti1

Στόχος της επίσκεψης, στην οποία ήταν παρούσα η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος από τη Σαουδική Αραβία προς τη χώρα, με αφορμή και την έναρξη απ’ ευθείας αεροπορικής σύνδεσης από την Aegean Airlines, της γραμμής Αθήνα-Ριαντ, 2 φορές την εβδομάδα.

riant-kriti3

riant0kriti1

Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με ανώτατους κυβερνητικούς εκπροσώπους της χώρας στα θέματα τουρισμού, επιχειρηματίες και τουριστικούς φορείς δήλωσε:
“Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με επιτυχία στο 1ο Ελληνικό Τουριστικό Workshop στη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται μια αγορά σοβαρή και δυναμική, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η οποία γίνεται πλέον περισσότερο προσβάσιμη με την έναρξη απευθείας πτήσεων από το Ριάντ για την Αθήνα από το φετινό Καλοκαίρι. Η Περιφέρεια Κρήτης όπως πάντα στην πρώτη γραμμή, αναμένει απτά αποτελέσματα, αφού η Κρήτη, κατά γενική ομολογία, κέρδισε τις εντυπώσεις και στο Ριάντ. Αποτελεί μεγάλο στοίχημα για όλους μας η κατανόηση των προσδοκιών και των υψηλών απαιτήσεων των Αράβων ταξιδιωτών και η επένδυση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.»