Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο κύκλος εργασιών στις υπηρεσίες διαμονής και εστίασης στην Γερμανία βελτιώθηκε το 2022. Αυξήθηκε 45,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, όπως αποκαλύπτει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis).

Σε ονομαστικούς όρους -μη προσαρμοσμένες τιμές με βάση την εποχή ή άλλους παράγοντες- ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 55,7%.

Τα αποτελέσματα ήταν 1,1 και 0,8 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα σε σχέση με την ετήσια εκτίμηση, αντίστοιχα.

O κύκλος εργασιών στις υπηρεσίες διαμονής και εστίασης αυξήθηκε κατά 35,4% (σε ονομαστικούς όρους) σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και 24% περισσότερο σε πραγματικούς όρους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Όπως και τον προηγούμενο μήνα, ο τζίρος στον κλάδο μειώθηκε 13,5% σε πραγματικούς όρους, ενώ σε ονομαστικούς όρους είχε πτώση 13,1%.

450,8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις το 2022

Ταυτόχρονα, η Destatis αποκάλυψε ότι η τουριστική βιομηχανία είχε μια επιτυχημένη χρονιά το 2022. Αν και παρουσιάζει ισχυρές ενδείξεις ανάκαμψης, ωστόσο παραμένει κάτω από τα επίπεδα του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 450,8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις καταγράφηκαν το 2022, αύξηση κατά 45,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα, παραμένει 9,1% χαμηλότερα.

Ο μεγαλύτερος όγκος διανυκτερεύσεων

  • Ο μεγαλύτερος όγκος διανυκτερεύσεων σε γερμανικά καταλύματα, καταγράφηκε το καλοκαίρι, με τον Αύγουστο να είναι ο μήνας με τη μεγαλύτερη κίνηση.
    Συνολικά 58,2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα στη Γερμανία.
  • Με ελαφρώς λιγότερες διανυκτερεύσεις, αλλά ακόμα αρκετά πολυάσχολους μήνες, ο Ιούλιος και ο Ιούνιος κατέγραψαν 56,3 εκατομμύρια και 48,9 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, αντίστοιχα.
  • Σε αντίθεση με τη θερινή περίοδο, κατά τη διάρκεια άλλων μηνών όπως ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος, τα γερμανικά καταλύματα παρουσίασαν τον χαμηλότερο αριθμό διανυκτερεύσεων.
    Συνολικά είχαν 18,8 διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο και 25,1 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις τον επόμενο μήνα.

Τον Δεκέμβριο, οι εγκαταστάσεις τουριστικών καταλυμάτων κατέγραψαν 27,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, 57% περισσότερες από τον Δεκέμβριο του 2021.