Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία στην Πορτογαλία φέτος, σύμφωνα με τα δεδομένα από το World Hotel Index της SiteMinder.

Από τις 2 Ιουλίου, ο αριθμός των κρατήσεων ξενοδοχείων μέχρι στιγμής φέτος είναι 22,72% υψηλότερος σε σύγκριση με τα στοιχεία που καταγράφηκαν το 2019. Είναι επίσης στο +4,75% σε σύγκριση με το 2022.

Οι τιμές των κρατήσεων της Πορτογαλίας είναι πάνω από τον μέσο όρο των γειτονικών χωρών.

Συγκεκριμένα, η Ισπανία και η Ιταλία, που κατατάσσονται στη δεύτερη και τρίτη θέση, συγκρίνονται ελάχιστα με την Πορτογαλία όσον αφορά τον αριθμό των κρατήσεων το 2023, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία των τελευταίων τριών ετών.

Στο +75,85% οι διεθνείς κρατήσεις σε ξενοδοχεία στην Πορτογαλία

Τα στοιχεία του Ιουνίου στην Πορτογαλία δείχνουν ότι υπήρξε σημαντική αύξηση στις κρατήσεις από ξένους επισκέπτες σε σύγκριση με τον τοπικό τουρισμό.

Την ίδια στιγμή, οι διεθνείς κρατήσεις σημείωσαν επίσης αύξηση 75,85%, ενώ οι κρατήσεις εσωτερικού τουρισμού αυξήθηκαν κατά 24,15%.

Με βάση τα δεδομένα του SiteMinder, οι κρατήσεις ξενοδοχείων από ντόπιους τουρίστες δεν υπερβαίνουν το 25% σε οποιονδήποτε μήνα κατά τη διάρκεια του έτους.

Επισημαίνει επίσης ότι τα θετικά αποτελέσματα στις κρατήσεις της Πορτογαλίας ενισχύονται περαιτέρω με την άφιξη των καλοκαιρινών διακοπών.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες το 49% των κρατήσεων στην Πορτογαλία αφορούσαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

  • Το 23% των κρατήσεων αντιστοιχεί στον Αύγουστο, υποδηλώνοντας συνεχές ενδιαφέρον για επίσκεψη στην Πορτογαλία κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής.
  • Το 14% των κρατήσεων είναι για τον Σεπτέμβριο, υποδεικνύοντας ότι ακόμη και μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική ζήτηση για κρατήσεις στην Πορτογαλία.

Όπως επισημαίνει το SiteMinder, η αύξηση του όγκου των κρατήσεων ξενοδοχείων στην Πορτογαλία συμβαίνει παράλληλα με την άνοδο των τιμών των καταλυμάτων στη χώρα.
Τα δεδομένα του SiteMinder δείχνουν ότι οι τιμές των καταλυμάτων στην Πορτογαλία έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 17% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.