Τα μηνιαία στοιχεία κίνησης της Norwegian για τον Δεκέμβριο δείχνουν ότι περισσότεροι από 930.000 επιβάτες πέταξαν με τη Norwegian.

Αυτό αντιπροσωπεύει σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020, ωστόσο, ο μήνας Δεκέμβριος επηρεάστηκε επίσης έντονα από τα μέτρα και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση.

Οι πτήσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά πραγματοποιήθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί με χωρητικότητα που έλαβε υπόψη τη χαμηλότερη ζήτηση ως αποτέλεσμα της θετικής κατάστασης μόλυνσης και των περιορισμών που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση.

« Είμαι ικανοποιημένος που έχουμε εξισορροπήσει αποτελεσματικά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του δικτύου δρομολογίων και της παραγωγής μας για τον Δεκέμβριο. Αυτό με τη σειρά του σήμαινε ότι οι επιβάτες μπορούσαν να κάνουν κράτηση και να ταξιδέψουν στο Norwegian με σιγουριά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, επιτρέποντας την επανένωση των οικογενειών και των φίλων. Η χαμηλότερη ζήτηση συνυπολογίστηκε στα προγράμματά μας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και του Σαββατοκύριακου της Πρωτοχρονιάς, επομένως είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι οι συντελεστές φορτίου είναι καλοί και για τον Δεκέμβριο. Έχουμε δει μια επίδραση στη γενική ζήτηση από την εξάπλωση του ιού Omicron και τα επακόλουθα νέα μέτρα και περιορισμούς στη Σκανδιναβία και στο εξωτερικό », λέει ο Geir Karlsen, Διευθύνων Σύμβουλος της Norwegian.

Τον Δεκέμβριο, η Norwegian μετέφερε 931.917 επιβάτες, σε σύγκριση με 129.664 τον Δεκέμβριο του 2020. Ο συντελεστής φόρτωσης ήταν 71,3%.

Η Norwegian ανακηρύχθηκε πρόσφατα η πιο ακριβής σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία και η τρίτη πιο ακριβής αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι πέρασα μια δύσκολη χρονιά, είμαι περήφανος που καταφέραμε να προσφέρουμε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας », συνέχισε ο Geir Karlsen.

Τον Δεκέμβριο, η Norwegian είχε κατά μέσο όρο 48 αεροσκάφη σε λειτουργία, ενώ το 99,6 τοις εκατό των προγραμματισμένων πτήσεων εκτελούνταν. Η ακρίβεια ήταν 83,8%.