Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στο 85% είναι από σήμερα Παρασκευή 14 Μάιου η πληρότητα των πλοίων έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.
Την αύξηση πληρότητας, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός επιθεώρησε το λιμάνι του Πειραιά. Και έκανε αυτοψία στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Delos», με αφορμή το άνοιγμα των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Και πως είναι πολύ σημαντικό πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

Όπως υπογράμμισε το Υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε στην αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με βάση και τα νέα εργαλεία που είχε στη διάθεση του λέγοντας ότι αυτό «είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Σήμερα, επίσημη πρώτη των ταξιδιών, αναχωρούν 16 πλοία από το λιμάνι του Πειραιά, οκτώ από το Λαύριο και πέντε από τη Ραφήνα.

Πώς θα ταξιδέψετε στα νησιά

Οι πολίτες για να μετακινηθούν σε νησιά θα πρέπει να διαθέτουν:

  • Είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού με πάροδο 14 ημερών από τη δεύτερη δόση είτε αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών ή rapid test/self test 24 ωρών.
    Το αποτέλεσμα του self test δηλώνεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
  • Όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό μπορούν να φέρουν βεβαίωση νόσησης από δύο έως και εννέα μήνες μετά την ασθένεια.

Τον έλεγχο των βεβαιώσεων έχουν αναλάβει οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες. Υπόχρεοι είναι όλοι οι ταξιδιώτες από πέντε ετών και άνω.

Τα μέτρα, θα είναι αρκετά αυστηρά καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Υπενθυμίζεται πώς η φόρμα Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ για εισερχόμενους τουρίστες.